Fără categorie

Vrancea: Pui de urs salvat din apele unui râu de către un angajat al Parcului Natural Putna

Un pui de urs care plutea pe o buturugă în mijlocul râului Putna, la intrarea în rezervaţia naturală Cheile Tişiţei, a fost salvat, duminică, de un angajat al Parcului Natural Putna Vrancea şi va fi predat ecologiştilor de la Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB), potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vrancea.

"În data de 02.06.2019, un pui de urs a fost observat de un grup de turişti la intrarea în rezervaţia naturală Cheile Tişiţei, la confluenţa râului Tişiţa cu râul Putna, pe o buturugă în mijlocul râului. La faţa locului s-a deplasat echipajul din cadrul Postului de Jandarmi Montani Lepşa, care au asigurat zona. Puiul de urs a fost scos de un lucrător al Parcului Natural Putna Vrancea şi acum află în custodia lucrătorilor parcului până la sosirea ecologiştilor de la ACDB", a informat IJJ Vrancea.

Potrivit reprezentanţilor Parcului Natural Putna, puiul de urs va crescut până la doi ani în Centrul de Reabilitare de la Bălan, Harghita, şi apoi va fi readus în Munţii Vrancei. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres

Back To Top