Fără categorie

VIDEO Iohannis: Aşa-numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind cam de două săptămâni

Relaxarea măsurilor după ieşirea din starea de urgenţă va fi făcută ''pas cu pas'', la intervale de aproximativ două săptămâni, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis.
 

Şeful statului a avut o şedinţă despre măsurile de gestionare a epidemiei SARS-CoV-2 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

El a punctat că, din 15 mai, va fi instituită "starea de alertă", când purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun.

Din 15 mai, a adăugat şeful statului, vor fi deschise saloanele cosmetice, cabinetele stomatologice şi muzeele, "în condiţii speciale de distanţare, de igienă".

De atunci, nu va mai fi necesară declaraţia pe proprie răspundere la deplasarea în localitate, dar "deplasările în esenţă vor fi restricţionate pentru a pleca din localitate", a adăugat Iohannis.

De asemenea, a afirmat şeful statului, sportivii de performanţă vor putea să înceapă cantonamentele după ce se încheie starea de urgenţă, dar competiţiile sportive încă nu pot fi organizate. AGERPRES/(A – autor: Oana Ghiţă, editor: Florin Marin, imagine: Administraţia Prezidenţială, redactare video: Sergiu Olteanu, montaj: Andrei Cârlan, editor online: Gabriela Badea)

 

Citiţi şi:

 

* VIDEO Declaraţie de presă a preşedintelui Klaus Iohannis; ora 14,00 

Sursa: Agerpres

Back To Top