Fără categorie

VIDEO Dăncilă: Creşterea economică de 5% înregistrată de România în primul trimestru a continuat să fie sustenabilă

Creşterea economică de 5% înregistrată de România în primul trimestru al acestui an a continuat să fie sustenabilă şi să se bazeze pe producţia naţională de bunuri şi servicii, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Institutul Naţional de Statistică a publicat a doua evaluare care confirmă creşterea economică de 5% înregistrată de România în primul trimestru al acestui an, un avans economic de peste trei ori mai mare faţă de cel înregistrat pe ansamblul UE, respectiv 1,5%. Aş dori să subliniez faptul că această creştere economică a continuat să fie sustenabilă şi să se bazeze pe producţia naţională de bunuri şi servicii", a spus Viorica Dăncilă, marţi, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că valoarea investiţiilor în economie a crescut în trimestrul I cu 9,2%.

"Este important faptul că avansul economic se reflectă în creşterea veniturilor populaţiei, aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare. Câştigul salarial mediu net a crescut în luna mai cu 14,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut ajungând la 3.101 lei faţă de 2.704 lei în luna mai 2018, iar câştigul salarial real, adică puterea de cumpărare, a fost mai mare cu 10,2% faţă de luna mai 2018. Cea mai mare creştere salarială a fost în construcţii. Datorită măsurilor guvernamentale şi facilităţilor privind taxarea forţei de muncă în acest sector, câştigul salarial mediu net din construcţii a fost în luna mai 2019 cu 46,2% peste nivelul câştigului salarial mediu net realizat în activitatea de construcţii în luna mai 2018. Sunt măsuri cu beneficii importante pentru sute de mii de angajaţi, iar datele oficiale ne confirmă faptul că au un impact direct, un impact important şi pentru stimularea economiei", a menţionat Dăncilă. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top