Fără categorie

Timiş: Percheziţii în trei judeţe la contrabandişti de ţigări; patru persoane au fost reţinute

Şase persoane au fost duse la audieri la Poliţia Timiş, patru dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore în arestul Poliţiei Timiş, în urma a 18 percheziţii domiciliare efectuate, miercuri, pe raza judeţelor Timiş, Arad şi Suceava, la persoane bănuite de contrabandă.

"Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş împreună cu poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Arad şi Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş (15), Arad (2) şi Suceava (1). Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă", arată un comunicat al Poliţiei Timiş, remis AGERPRES.

Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi comercializat pe raza judeţelor Timiş şi Arad, ţigări nemarcate şi nesupuse nesupuse regimului accizării, provenite de pe raza judeţului Suceava. Este vorba despre şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 43 şi 68 de ani, presupuşi a fi implicaţi în comiterea infracţiunii.

La locuinţele percheziţionate poliţiştii au descoperit peste 356.560 de ţigarete, 10 litri de alcool, 31.290 de lei şi două arme neletale, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, Arad şi Suceava, Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Arad şi Suceava, Serviciului de Investigaţii Criminale, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Back To Top