Fără categorie

Suceava: Sediul modernizat al SPF Siret, în valoare de circa 3,7 milioane de lei, a fost inaugurat

Sediul modernizat al Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Siret a fost inaugurat, joi, după lucrări în valoare de circa 3,7 milioane de lei.

Modernizarea sediului SPF Siret corespunde actualei concepţii de susţinere a supravegherii şi controlului frontierei, asigură condiţii de muncă la standarde europene, gararea şi adăpostirea mijloacelor de mobilitate terestră, padocuri pentru câini, sala de sport şi o sală de conferinţe modernă.

Proiectul a fost demarat de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), în cadrul programelor de investiţii, reabilitarea sediului SPF Siret asigurând condiţiile optime pentru buna desfăşurare a activităţilor specifice.

Suma alocată proiectului ''Modernizare şi extindere sediu Sector Poliţie de Frontieră Siret, judeţul Suceava" a fost de 3.694.530,69 lei, din care 2.770.898,02 lei nerambursabili, proveniţi din fonduri europene – Fondul pentru Securitate Internă, iar restul, cofinanţare de la bugetul de stat.

Obiectivul urmărit a fost "organizarea eficientă a supravegherii şi controlului la frontierele externe şi aplicarea recomandărilor, standardelor operaţionale şi a celor mai bune practici UE în ceea ce priveşte supravegherea şi controlul frontierelor".

Din punct de vedere operativ, sediul modernizat al SPF Siret este amplasat în oraşul Siret, în imediata apropiere a comunicaţiei E85, ceea ce permite o deplasare operativă a efectivelor în zona de competenţă, iar aducerea lui la parametrii tehnici corespunzători cerinţelor actuale a reprezentat o prioritate pentru programele de investiţii ale Poliţiei de Frontieră.

Realizarea acestui proiect s-a făcut sub coordonarea serviciul administrarea patrimoniului imobiliar din cadrul IGPF şi a adjunctului pentru logistică al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Acest proiect a fost necesar pentru înscrierea în nota de modernitate a spaţiilor interioare şi crearea unor condiţii optime de desfăşurare a activităţilor, în conformitate cu obiectivul strategic al managementului integrat al frontierei de stat a României.

Inaugurarea a avut loc în prezenţa adjunctului inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul principal de poliţie Liviu Bute, a inspectorului şef al ITPF Sighetu Marmaţiei, Florin Coman, şi a prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi. AGERPRES/(AS – autor: Silvia Marcu, editor: Oana Popescu, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Sursa: Agerpres

Back To Top