Fără categorie

STS Mureş: Modificarea sediilor secţiilor de votare se va face doar cu acordul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Mureş, colonel Ovidiu Vălean, a anunţat, vineri, că modificarea sediilor secţiilor de votare în perspectiva alegerile europarlamentare se va face doar cu acordul STS, întrucât va intra în funcţiune sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

"La alegerile care urmează în luna mai, se va pune în funcţiune Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. O parte dintre dumneavoastră şi-a făcut deja solicitări către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a schimba sediul secţiei de vot din şcoli în cămine culturale sau invers. Această schimbare se poate face doar cu avizul STS-ului, având în vedere că avem nevoie de comunicaţii în spaţiile care se vor desfăşura procesele electorale în unităţile administrativ teritoriale", a arătat colonel Ovidiu Vălean, în cadrul seminarului "Noutăţi legislative în managementul funcţiei publice şi al funcţionarilor publici", organizat la Târgu Mureş.

Potrivit acestuia, la alegerile europarlamentare din luna mai, primăriile vor trebui să asigure în secţiile de votare semnal suficient care să permită traficul de date, motiv pentru care echipe ale STS se vor deplasa pe teren pentru verificări.

Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează dacă persoana care s-a prezentat la vot a împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării inclusiv, dacă şi-a pierdut drepturile electorale, dacă şi-a mai exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin, dacă este arondată la altă secţie de votare şi dacă este omisă din lista electorală permanentă şi are domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare.

La seminarul "Noutăţi legislative în managementul funcţiei publice şi al funcţionarilor publici" organizat, vineri, de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureş, au participat reprezentanţi din 130 de primării din judeţele Mureş şi Harghita. AGERPRES/(A – autor: Dorina Matiş, editor: Oana Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top