Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 5 APRILIE

* Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi-a dat demisia, în urma controlului efectuat de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la finalul săptămânii trecute. Ministrul Sănătăţii a declarat, în urma controlului, că a găsit mizerie în spital, inclusiv în secţiile care erau renovate.

* În municipiul Sibiu vor fi amplasate corturi medicale, pentru urgenţe prespitaliceşti şi vor fi aduse, pe aeroport, elicoptere SMURD şi un avion medical, pe durata Summitului Uniunii Europene care va avea loc în data de 9 mai, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Cornel Benchea.

* Mai multe ONG-uri din Alba au transmis o scrisoare Papei Francisc în care îi adresează rugămintea ca, în cadrul vizitei pe care o va efectua în România, să identifice o soluţie de punere în valoare a ruinelor primei biserici creştine din Transilvania, estimată că a fost ridicată în jurul anului 950, aflată pe un teren ce aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Alba Iulia, respectiv pe esplanada Catedralei Romano-Catolice "Sfântul Mihail".

* Preşedintele Academiei Române, profesorul universitar doctor Ioan – Aurel Pop a fost prezent vineri, la exact un an de la alegerea sa în această funcţie, în municipiul Beiuş, unde a susţinut un discurs public despre învăţământul transilvan, la 85 de ani distanţă de un alt asemenea discurs public al unui preşedinte al Academiei Române în municipiu.

* Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Brăila, că la nivelul ministerului pe care îl reprezintă a fost iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se doreşte rezolvarea problemei contestaţiilor, care blochează marile lucrări de infrastructură din România.

* Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat vineri, în Baia Mare, că valoarea totală a lucrărilor care urmează a fi derulate de minister în judeţul Maramureş este estimată la 770,15 milioane de lei, unele dintre investiţi fiind în curs, altele urmând să înceapă curând.

* Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat vineri, la Deva, că liberalii sunt cei care au promovat majorarea alocaţiilor de stat pentru copii şi a pensiilor pentru persoanele care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, el catalogând ca "o minciună gogonată" afirmaţiile social-democraţilor care susţin că PSD ar fi cel care a procedat la recalcularea celor două tipuri de venituri.

* Procedurile legate de referendumul pe Justiţie, anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, ar putea merge repede în Parlament, cu condiţia să existe întrebările, a declarat vineri, la Călăraşi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD. Totodată, el a arătat că nu există o procedură de reconsultare a Parlamentului.

* Marii lideri europeni sunt în campanie electorală atunci când vorbesc despre lupta anticorupţie din România, respectiv despre activarea articolului 7 al Tratatului UE, transformând România "într-o minge electorală pe care o plimbă dintr-un teren în altul pentru a obţine nişte aplauze", a declarat vineri, la Călăraşi, liderul PSD Liviu Dragnea. El a adăugat că că Guvernul de la Bucureşti respectă statul de drept şi a afirmat că "ar fi bine" ca prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans să se ocupe de campanie electorală în Olanda şi nu în România.

* Reţeaua de traficanţi de droguri de mare risc, din care ar face parte şi Mihai Pleşu, fiul scriitorului Andrei Pleşu, a intrat în atenţia autorităţilor în cursul anului trecut. Potrivit unui comunicat de presă, procurorii DIICOT Iaşi şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat în cursul zilei de vineri opt percheziţii domiciliare într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de mai mulţi suspecţi pentru trafic de droguri.

* Poliţiştii arădeni au informat că paguba produsă în urma furtului seifului de la o firmă de transport mărfuri din localitatea Cicir este de 160.000 de euro, însă hoţii au acţionat şi la o a doua firmă din localitate, de unde au sustras 28.500 de lei şi 4.850 de euro.

* Bărbatul de 41 de ani din municipiul Petroşani care, la sfârşitul lunii februarie, a spart o casă de schimb valutar din Bumbeşti Jiu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti / Facebook

Sursa: Agerpres

Back To Top