Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 26 IUNIE

* Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, miercuri, la Cluj, prin înălţarea a 1.500 de baloane tricolore, cu avioane MiG 21 Lancer care au survolat spaţiul aerian, precum şi cu un elicopter IAR 330 Puma Socat.

* Autorităţile din Botoşani au anunţat, miercuri, existenţa unui nou focar de pestă porcină africană, după ce prezenţa virusului a fost confirmat la un porc mistreţ găsit mort pe raza comunei Hăneşti. Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Minodora Vasiliu, animalul mort, în stare de putrefacţie, a fost descoperit într-o pădure din Hăneşti, pe un fond de vânătoare privat.

* Aproximativ 400 de invitaţi din 40 de ţări, de pe cinci continente, sunt aşteptaţi să participe, în perioada 28 iunie – 3 iulie, la cea de-a IX-a ediţie a Congresului Matematicienilor Români, desfăşurat la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de biroul de comunicare al instituţiei de învăţământ.

* Un centru regional SMURD va fi înfiinţat la Iaşi, după ce, miercuri, consilierii judeţeni şi-au dat acordul în această privinţă. Centrul va fi dotat cu patru elicoptere noi. "Investiţiile sunt de la Ministerul de Interne, noi acordăm clădirea Aviaţiei Utilitare. Centrul Regional SMURD este un pionierat, pentru că va acţiona atât în Moldova (Nordul şi Estul României -n.r), cât şi în Republica Moldova. Tot acolo vom pregăti şi spaţii special amenajate pentru cei care aşteaptă să intervină in misiuni. În prezent, salvatorii stau în patru containere, ceea ce este anormal", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

* Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, col. Daniel Popa, a declarat miercuri, la Prefectura Constanţa, că în această vară 1.088 de subofiţeri operativi vor fi detaşaţi în opt serii, împreună cu echipamentele din dotare, pentru a veni pe litoral în sprijinul pompierilor constănţeni. Peste 180 de poliţişti vor fi detaşaţi din ţară pe litoral, începând cu 27 iunie şi până la sfârşitul sezonului estival, acţionând în zona staţiunilor de la Marea Neagră, a informat miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

* Secţia de cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a înregistrat o premieră, la noul compartiment de cardiologie intervenţională, ce a devenit funcţional de miercuri, implantându-se primul stent unui pacient cu infarct miocardic acut.

* Primăria municipiului Vaslui a lansat, miercuri, un proiect cu finanţare europeană pentru îmbunătăţirea accesului cetăţenilor la servicii electronice şi simplificare administrativă, care se va derula până în anul 2021.

* Braşovul este singurul oraş din România partener în cadrul unui proiect, finanţat de Comisia Europeană, care urmăreşte îmbunătăţirea protecţiei spaţiilor publice şi atenuarea riscurilor ameninţărilor teroriste. Potrivit unui comunicat al municipalităţii braşovene, Piaţa Sfatului este folosită ca studiu de caz în cadrul unui workshop care se desfăşoară pe parcursul a două zile şi la care participă specialişti din mai multe state şi organisme europene în domeniul securităţii. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Back To Top