Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 25 MARTIE

* Principalul suspect în cazul atacului asupra celor doi baschetbalişti americani de la ACS Cuza Sport, înjunghiaţi pe 16 septembrie 2018 pe o terasă din centrul Brăilei, Daniel Gabriel Husein, cunoscut sub porecla de "Dasaev", acuzat de tentativă de omor calificat, va rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Brăila.

* România are deja 12 ani de când este membră a Uniunii Europene şi a acumulat suficientă experienţă pentru a avea cele mai bune rezultate în atragerea de fonduri în viitor, dar şi pentru a nu mai avea scuze dacă vor continua să apară probleme legate de pierderea banilor europeni, a declarat, la Cluj, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

* Şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef Cătălin Aurel Giulescu, a declarat, la Arad, că românii vor putea opta între cărţile de identitate cu sau fără cip, după ce Uniunea Europeană va impune schimbarea formatului acestor documente şi introducerea unor noi elemente de siguranţă, în baza unui regulament care va apărea în luna iulie.

* Prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, a făcut apel la locuitorii judeţului să nu mai dea foc resturilor de vegetaţie uscată de pe terenuri, întrucât este foarte ridicat riscul ca incendiile să se extindă la păduri, case de locuit şi să afecteze traficul rutier.

* Peste 90 de hectare de teren au fost afectate în ultimele trei zile de cele 24 de incendii de vegetaţie uscată izbucnite pe teritoriul judeţului Hunedoara, pompierii militari apreciind că acestea au fost generate de fermierii care au încercat să-şi cureţe parcelele de resturi cu ajutorul focului.

* Organizatorii Expoziţiei Internaţionale GastroPan aşteaptă peste 20.000 de vizitatori la ediţia din acest an, care se va desfăşura la Arad în perioada 28-30 martie şi va promova soluţiile, tehnologiile şi tendinţele din panificaţie, cofetărie şi HoReCA. Organizatorii GastroPan 2019 au prezentat, într-o conferinţă de presă la Arad, informaţii despre a XI-a ediţie a expoziţiei internaţionale, organizată pentru prima dată în Arad. Evenimentul este considerat cel mai mai mare de acest fel din Europa de Sud-Est, ediţia din acest an având confirmată participarea a peste 130 de expozanţi din 22 de ţări.

* Inspectorul principal de poliţie Ioan Ovidiu Nagy, din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Deva, a fost desemnat "poliţistul anului" de către conducerea IPJ Hunedoara, superiorii săi apreciind faptul că ofiţerul a reuşit să soluţioneze peste 110 dosare penale pe parcursul anului 2018 şi să identifice un bărbat suspectat că ar fi agresat sexual o fetiţă de şase ani.

* Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu simptomatologie clinică de gripă în judeţul Timiş a fost în creştere cu 43% în ultima săptămână faţă de cea anterioară iar un pacient de 90 de ani, cu probleme de sănătate în antecedente şi care nu fusese vaccinat antigripal, a decedat. Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat că din cele 43 de situaţii, 15 au necesitat spitalizare, până acum în acest sezon înregistrându-se opt decese influenţate de gripă.

* Proiectul de buget pe anul 2019 al municipiului Braşov, care este în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei, a fost finalizat, acesta putând fi consultat pe site-ul Primăriei începând de luni.

* Curtea de Apel Timişoara a respins definitiv recursul formulat municipalitate împotriva sentinţei civile a Tribunalului Timiş în dosarul cunoscut sub numele "poarta ucigaşă", care în timpul furtunii din 2017 s-a prăbuşit peste un tânăr de 24 de ani iar acesta şi-a pierdut viaţa.

* Inspectorii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu au stabilit că părinţii unui băieţel de patru ani, care a fost lovit vineri de remorca unui tractor, sunt nevinovaţi. Copilul se află în stare foarte gravă în Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Back To Top