Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 25 IUNIE

* Numărul infracţiunilor înregistrate în şcolile din judeţul Tulcea s-a dublat în anul şcolar 2018-2019 faţă de cel din anul precedent, arată statisticile făcute publice de autorităţile judeţului.

* Programul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple a fost prelungit cu două ore, începând cu data de 24 iunie, se arată într-un comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului Neamţ.

* Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a anunţat că patru spitale din Iaşi vor fi dotate cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie, pentru care au fost alocate fonduri de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii şi la care, conform legii, Consiliul Judeţean contribuie cu sume de minimum 10% din valoare.

* Sindicatul Personalului din Învăţământul Preuniversitar a câştigat la Tribunalul Vâlcea procesul intentat Inspectoratului Şcolar Judeţean în cazul a două licee tehnologice din Râmnic ce au fost desfiinţate în acest an şcolar şi vor cere redeschiderea a cel puţin unuia dintre ele în anul şcolar 2020 – 2021, a declarat pentru AGERPRES liderul sindicaliştilor, Florin Popa.

* Conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat că va achiziţiona 33 de echipamente medicale noi, în special pentru investigaţiile radiologice, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, valoarea totală a investiţiilor fiind de 9 milioane de lei.

* Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, le-a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă şi miniştrilor Energiei, Anton Anton, şi Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în care îşi exprimă "profunda îngrijorare" faţă de situaţia critică în care se află termocentrala de la Mintia.

* Peste zece străzi din municipiul Brăila au fost inundate şi doi copaci au căzut peste autoturisme, în urma ploii, toate echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă fiind în teren pentru degajarea apei şi pentru îndepărtarea trunchiurilor de pomi.

* 4.000 de abonaţi casnici şi industriali din Grebănu, Topliceni, Boldu şi Vâlcelele au rămas fără energie electrică din cauza unor avarii produse la reţea, în urma unei furtuni puternice. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top