Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 25 APRILIE

* Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a spălat picioarele a 12 seminarişti şi preoţi, în cadrul unui ritual prin care înaltul prelat repetă gestul făcut de Iisus Hristos, care a curăţat, înainte de Cina cea de Taină, picioarele apostolilor săi.

* Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru AGERPRES că formaţiunea sa este de acord cu întrebările formulate de preşedintele Klaus Iohannis pentru referendumul din 26 mai şi că va îndemna electoratul să răspundă afirmativ.

* Câteva sute de credincioşi au asistat, la Catedrala Sfântul Andrei din Galaţi, la slujba spălării picioarelor, în care ecleziarhul catedralei, Antonie Ispas, a reeditat faptele premergătoare Cinei celei de Taină, împreună cu 12 copii nevoiaşi din localităţile Plevna şi Rediu.

* Taxele şi impozitele locale din municipiul Bistriţa vor fi majorate anul viitor cu 4,6%, reprezentând rata inflaţiei, potrivit proiectului de hotărâre adoptat de Consiliul Local.

* Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara vor fi reabilitate şi modernizate în baza a două contracte cu finanţare europeană în valoare de peste 3,6 milioane euro, semnate la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara.

* Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat majorarea taxelor şi impozitelor pentru anul 2020 cu 4,6%, reprezentând rata inflaţiei.

* Fostul ministru al justiţiei Tudorel Toader este de joi rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, el reluându-şi funcţia din care s-a autosuspendat în perioada în care a fost ministru. Informaţia a fost confirmată pentru AGERPRES de prorectorul Mihaela Onofrei, care a a fost ordonatorul de credite al instituţiei de învăţâmânt superior ieşean în perioada în care Tudorel Toader se afla la conducerea Ministerului Justiţiei. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Back To Top