Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 2 IULIE

* Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent marţi la Balş, la organizarea de şantier de pe tronsonul II al drumului expres Craiova – Piteşti, unde a avut o întâlnire cu preşedintele Ford România, Ian Pearson, a declarat că va vizita periodic în lunile următoare şantierul drumului expres, împreună cu reprezentantul companiei constructoare de maşini.

* Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat marţi, la Balş, referitor la percheziţiile de la Tarom, că instituţiile competente trebuie să-şi facă treaba până la capăt, iar compania îşi desfăşoară activitatea normal, nefiind probeleme legate de siguranţa pasagerilor. Ministrul a adăugat că a avut discuţii cu directorul Tarom în vederea transformării direcţiei tehnice în companie separată care să primească comenzi de la Tarom şi să se autosusţină.

* Aglomerările de la ghişeele de eliberare a permiselor şi paşapoartelor şi pregătirea alegerilor prezidenţiale sunt principalele provocări ale prefecţilor şi subprefecţilor din ţară, a declarat, marţi, la Tulcea secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Adrian Petcu, care a participat la ceremonialul de depunere a jurământului a noului subprefect al judeţului, Gabriel Marinov.

* Cardinalul Lucian Mureşan a adresat o scrisoare de mulţumire tuturor persoanelor şi instituţiilor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a vizitei apostolice la Blaj a Papei Francisc, informează, marţi, site-ul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Cardinalul consideră vizita la Blaj a Suveranului Pontif "un eveniment istoric fără precedent" în viaţa Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, şi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru succesul acesteia.

* Câteva mii de pelerini din ţară şi străinătate au participat, marţi, la Mănăstirea Putna, la evenimentele prilejuite de împlinirea 515 de la moartea voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt, Sfânta Liturghie fiind oficiată de un sobor de preoţi, printre care s-au aflat înalţii prelaţi ÎPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului şi PS Ignatie, episcopul Huşilor.

* Peste 200 de machete care ilustrează istoria navigaţiei mondiale sunt expuse, în perioada 2 – 5 iulie, la Muzeul Naţional al Marinei Române din municipiul Constanţa, în cadrul Campionatului Naţional de Navomodele Machete Clasa C, a informat marţi municipalitatea. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Back To Top