Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 2 AUGUST

* Episcopia Slatinei şi Romanaţilor a lansat un apel la rugăciune pentru victimele tragediei de la Caracal şi a anunţat că la Caracal, la catedrala din municipiu, va fi oficiată duminică, 4 august, Liturghie arhierească. La slujba de la catedrala din Caracal vor fi rostite rugăciuni speciale pentru toţi cei afectaţi de drama adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, dar şi pentru alte tinere victime ale infracţionalităţii.

* Guvernul va finaliza, până luni, schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Botoşani, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi. Acesta susţine că diminuarea pensiilor speciale va fi asumată prin rectificarea bugetară de săptămâna viitoare.

* Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat vineri, la Botoşani, că Guvernul va aloca, la rectificarea bugetară programată a avea loc săptămâna viitoare, fonduri pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi. Potrivit acestuia, Executivul va repartiza sumele unităţilor administrativ- teritoriale, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la beneficiari.

* Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a anunţat, vineri, că vor fi achiziţionate, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, 33 de troleibuze pentru municipiile Ploieşti şi Târgu Jiu. Valoarea totală eligibilă a proiectului finanţat din fonduri europene este de 89,9 milioane de lei.

* O echipă mixtă de arheologi din cadrul Academiei Române, Institutului de Arheologie Iaşi, Complexului Muzeal Naţional Moldova şi Institutului de Arheologie de la Beijing au început lucrările la un nou sit arheologic aparţinând Culturii Cucuteni, în pădurea Buda din comuna Dobrovăţ.

* Parcul Central "Anton Scudier", care a fost modernizat după modelul grădinilor vieneze, a fost inaugurat vineri, în ajunul Zilei Timişoarei şi a sărbătoririi Centenarului intrării trupelor Armatei Române în Timişoara, care a desăvârşit instaurarea administraţiei româneşti în Banat.

* Ministerul Energiei a emis autorizaţia de construire pentru magistrala de gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei, iar Transgaz poate demara lucrările, a declarat presei, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur. Preşedintele CJ Suceava a precizat că valoarea investiţiei este de 19 milioane de lei, autorizaţia de construire fiind semnată pe 2 august cu o valabilitate de 36 de luni.

* Peste 90.000 de persoane au participat, joi, la prima zi a festivalului UNTOLD, în cadrul căreia au evoluat peste 50 de artişti. În prima zi au mai evoluat artista Tove Lo, duo-ul W&W, Smiley şi Alex Parker. UNTOLD 2019 are loc la Cluj, în perioada 1-4 august.

* DJ-ul olandez Armin van Buuren, unul dintre cei mai bine cotaţi artişti din lume în domeniul său, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a pregătit un spectacol special pentru ediţia din 2019 a UNTOLD. "Va fi un show special, cu elemente live, un show unic, pe care îl fac o singură dată, nu îl mai fac nicăieri în altă parte. Am adus o serie de artişti cu mine şi invitaţi surpriză, printre care Alexandra Bădoi. Este darul meu pentru români", a spus Armin van Buuren. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Back To Top