Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 19 IUNIE

* Papa Francisc a transmis, printr-o scrisoare trimisă Cardinalului Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice, mulţumirea profundă pentru "primirea cordială" şi pentru "atenţia" cu care a fost pregătită vizita sa la Blaj, menţionând, totodată, că s-a bucurat să cunoască personal "realitatea Bisericii din România".

* Autorităţile din Argeş au tras un semnal de alarmă, miercuri, la o consfătuire pe tema turismului din judeţ, cu privire la înmulţirea urşilor şi fac apel la agenţiile de turism de a nu mai include în pachetul de servicii vizitarea Cetăţii Poenari, închisă din cauza pericolului reprezentat de aceste animale sălbatice.

* Rata şomajului în judeţul Covasna a ajuns, oficial, la 3%, multe dintre persoanele fără locuri de muncă nemaifiind interesate să se înregistreze şi să solicite indemnizaţie de şomaj, a declarat miercuri directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Kelemen Tibor. Acesta a mai menţionat că mulţi şomeri din judeţul Covasna şi-au pierdut dreptul de a primi indemnizaţiile deoarece au refuzat locurile de muncă oferite de AJOFM.

* Preşedintele Asociaţiei Divers, Maria Korek, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că elevii de la Şcoala Gimnazială "Sfântu Gheorghe" din Sângeorgiu de Mureş au participat la o acţiune de promovare a limbii rromani menită să crească stima de sine a copiilor de etnie romă, în cadrul manifestărilor prilejuite de "Ziua Limbii Rromani", la împlinirea a 27 de ani de la lansarea în premieră naţională, la Târgu Mureş, a primului dicţionar de limba rromani.

* Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a dispus o anchetă la Şcoala Gimnazială Dumbrăveni în cazul a doi elevi de clasa a VI-a lăsaţi repetenţi la final de an şcolar, după ce s-a autosesizat referitor la această situaţie în urma unui articol apărut în presă, potrivit reprezentanţilor instituţiei. Săptămâna trecută, în presă centrală a fost semnalat cazul a doi elevi de clasa a VI-a din Dumbrăveni care ar fi fost lăsaţi repetenţi intenţionat, pentru ca unitatea şcolară să poată forma în anul şcolar viitor două clase de-a VI-a.

* Şapte nave militare şi un elicopter Puma Naval desfăşoară misiuni de foc în raioane maritime ale Mării Negre, între Capu Midia şi Mangalia, în perioada 18-21 iunie, în cadrul exerciţiului tactic Tomis 19, acţiunile din teren fiind conexe exerciţiului multinaţional întrunit Saber Guardian 19, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN). AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Back To Top