Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 17 APRILIE

* Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România, cardinalul Lucian, a transmis miercuri un mesaj de solidaritate arhiepiscopului de Paris, Michel Aupetit, în care îşi "exprimă comuniunea în rugăciune", în aceste "momente de suferinţă" provocate de incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame. Mesajul a fost transmis de către cardinalul Lucian în numele Sinodului Episcopilor şi al tuturor credincioşilor greco-catolici români.

* Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an la Suceava, după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a discutat cu ÎPS Pimen despre aducerea Luminii Harice pe Aeroportul ''Ştefan cel Mare'' Suceava, a anunţat, miercuri, şeful administraţiei judeţene.

* Şeful Direcţiei Comunitare Sfântu Gheorghe a fost demis în urma unei anchete disciplinare efectuate de Primăria municipiului, acestuia fiindu-i imputat, printre altele, faptul că nu a respectat codul etic al funcţionarului public. Reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe au precizat miercuri, într-un comunicat de presă, că ancheta disciplinară a fost iniţiată în urma mai multor reclamaţii ce l-au vizat pe directorul Direcţiei Comunitare, Tankó Vilmos.

* Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ a început o campanie de integrare şcolară a copiilor cu dizabilităţi intitulată "Şi eu sunt ca tine!". Prima activitate s-a derulat, miercuri, la Grădiniţa 2 din Piatra-Neamţ, potrivit unui comunicat de presă remis, AGERPRES, de conducerea instituţiei. Conform sursei citate, specialiştii DGASPC au explicat copiilor şi cadrelor didactice importanţa acceptării copiilor cu nevoi speciale.

* Peste 270 de lucrări realizate de 129 de artişti din 34 de ţări au fost înscrise la prima ediţie a Concursului Internaţional de Caricatură "RABARBURA", singurul concurs de acest gen din lume care vizează această plantă. Concursul a fost iniţiat de Asociaţia TransilvaniaCLOUD, condusă de Mircea Munteanu, unicul producător de rabarbură în cultură organizată din România, cu sprijinul caricaturistului Gabriel Rusu, artist recunoscut la nivel internaţional.

* Traficul total de mărfuri înregistrat în primul trimestru din 2019 în porturile maritime româneşti a crescut cu 12,75%, ajungând la 15,05 milioane tone, faţă de 13,34 milioane tone în aceeaşi perioadă a anului trecut, o creştere spectaculoasă fiind înregistrată la cereale, a informat, miercuri, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa.

* Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş a intervenit, miercuri, la un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, produs la fosta Uzină de Materiale Fotosensibile din Târgu Mureş, în urma căruia 12 persoane suprinse sub dărâmături, în cadrul scenariului unui exerciţiu de pregătire. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Back To Top