Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 15 APRILIE

* Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni, la Timişoara, că transmite tinerei generaţii de procurori Premiul Speranţa de la Societatea Timişoara, la care se mai adaugă şi un Minister Public independent. "(…)Transmit tinerei generaţii de procurori acest premiu împreună cu un Minister Public independent. Nimeni nu va putea spune că am transmis un Minister Public supus politic, dimpotrivă. Acesta va fi un standard care împreună cu Premiul Speranţa va fi standardul european pentru ceea ce este de făcut mai departe", a afirmat Lazăr.

* Locuitorii oraşului Ploieşti continuă să simtă miros de hidrogen sulfurat, deşi autolaboratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului se află amplasat, de o săptămână, pentru monitorizare, la rafinăria Rompetrol, iar compania petrolieră a fost sancţionată pentru depăşirile înregistrate, a scris, luni, pe contul de Facebook, Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului. Ea a precizat că APM va menţine autolaboratorul în zonă şi că deja comisarii Gărzii de Mediu sunt în rafinărie.

* Un număr de şase focare de varicelă sunt în evoluţie la unităţi de învăţământ din judeţ, respectiv la licee, şcoli şi grădiniţe din municipiul Slatina, comuna Rusăneşti şi oraşul Balş, au anunţat luni reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt. Un al şaptelea focar de varicelă, apărut la începutul anului la o grădiniţă cu program prelungit din oraşul Balş, unde s-au înregistrat 17 cazuri, a fost declarat închis.

* Un număr de cinci copii instituţionalizaţi din municipiul Vaslui au fost depistaţi cu tuberculoză latentă, în urma unui control efectuat în cadrul unui program naţional de depistare a acestei boli. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Irina Cîmpeanu, copiii trebuie să urmeze o serie de recomandări venite din partea personalului medical din cadrul Dispensarului TBC al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

* Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a dispus efectuarea unei anchete la o şcoală din municipiul Carei, după ce o elevă ar fi fost obligată să îşi taie părul colorat în faţa colegilor, a declarat luni, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general Călin Durla. El a precizat că profesoara respectivă riscă de la o simplă mustrare până la desfacerea contractului de muncă, iar eleva ar trebui inclusă într-un program de consiliere psihologică.

* Un număr de 25 de oi au fost ucise de lupi, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un atac care a avut loc pe raza comunei Sândominic, a declarat, pentru AGERPRES, luni, primarul localităţii Karda Robert. Datele APM Harghita arată că în primul trimestru al anului 2019 au fost înregistrate 12 cazuri de pagube produse de animale sălbatice, în şase situaţii fiind vorba despre atacuri ale urşilor, în două despre pagube produse de lupi şi restul provocate de porci mistreţi.

* Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care ispăşeşte o pedeapsă de 7 ani şi 4 luni la Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnat în două dosare penale, este cercetat de DNA în alte două dosare, luni el fiind informat de procurorii anticorupţie de acuzaţiile care i se aduc. La ieşirea din sediul DNA, Constantinescu a spus că unul dintre noile dosare este legat de firma Tel Drum, susţinând că este şantajat pentru a face denunţuri împotriva lui Liviu Dragnea.

* Un om de afaceri din Brăila a reclamat luni, la numărul de urgenţă 112, faptul că din maşina sa, pe care a găsit-o cu geamul spart, a dispărut suma de 500.000 de lei, la faţa locului fiind găsite trei cartuşe nepercutate, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan. Incidentul a avut loc pe o stradă din municipiul Brăila, iar poliţiştii au instituit filtre la ieşirile din oraş, pentru prinderea hoţilor. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Back To Top