Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 11 IULIE

* Un urs care a încercat să intre într-un hotel din Băile Tuşnad s-ar fi rănit la unul dintre membre, după ce a spart un geam şi a fugit în pădure, jandarmii fiind prezenţi în zonă pentru a nu permite accesul turiştilor. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, prezenţa ursului rănit a fost anunţată la numărul 112, la faţa locului deplasându-se o patrulă de jandarmi montani.

* Femeia care şi-a înjunghiat miercuri concubinul în urma unui conflict spontan izbucnit pe fondul consumului de alcool, rană în urma căreia bărbatul a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, a primi mandat de arestare pentru 30 de zile, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

* Inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Giurgiu acţionează în Pietrişu pentru uciderea preventivă a tuturor porcilor din gospodăriile populaţiei, după ce în sat au fost confirmate şase focare de pestă porcină.

* Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului din Reghin, Maria Precup, după ce la finalul lunii mai Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia de incompatibilitate şi de conflict de interese dată de Agenţia Naţională de Integritate în 23 noiembrie 2015.

* Franţa este al treilea investitor străin în Regiunea Centru, cu numeroase investiţii, mai ales în industrie, în domenii precum aeronautica şi mecanica, a declarat ambasadoarea Michele Ramis cu prilejul vizitei efectuate la Braşov, unde a sărbătorit în avans Ziua Naţională, aniversarea a 230 de ani de la Revoluţia Franceză.

* 65 de persoane au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi, în cadrul unui eveniment intitulat "Recolta Comunităţilor Creative", organizat de Asociaţia Trei Vieţi, cu rolul de a stimula populaţia eligibilă în donarea de sânge.

* Curtea de Apel Craiova a decis să respingă cererea procurorului general de revizuire a adopţiei Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, aceasta urmând să rămână la soţii Săcărin, cu dublă cetăţenie română şi americană, care au adoptat-o. În faţa sediului Curţii de Apel Craiova au venit câteva zeci de persoane pentru a susţine familia Şărămăt din Baia de Aramă, cei care, în calitate de asistenţi maternali, au crescut-o pe Sorina.

* Mai multe echipamente medicale performante, unele prezente în premieră într-un spital public din România, au intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, fiind donate de o companie petrolieră prezentă în România, prin intermediul Fundaţiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc.

* Cofinanţarea pe care trebuie să o asigure Primăria Satu Mare pentru unele proiecte cu finanţare europeană a crescut de la 2% la 40%, ca urmare a creşterii preţurilor şi a unor măsuri luate de Guvern, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

* Circa 20 de angajatori din judeţul Vâlcea, care oferă aproximativ 200 de locuri de muncă, sunt aşteptaţi să participe la bursa locurilor de muncă de vineri, care se va desfăşura, în premieră, într-un mare centru comercial din Râmnic, au anunţat reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

* Precipitaţiile sub formă de ploaie căzute în ultima perioadă pe raza comunei Coroieni au reactivat alunecarea de teren în zona Centrului Social pentru Persoane Vârstnice pe o suprafaţă de circa 0,2 ha, informează un comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.

* Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Daniel Suciu, a deschis lucrările la bazinul olimpic care va fi construit la Târgu Mureş pe locul vechiului ştrand 1 Mai, finanţat de compania Naţională de Investiţii cu suma de peste 24,5 milioane de lei.

* Primăria Mangalia a finalizat achiziţia pentru lucrările de modernizare a staţiunii Saturn, în valoare de 20 de milioane de lei, cu finanţare de la Uniunea Europeană, iar în perioada următoare va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor, pe toate arterele supuse reabilitării, se arată într-un comunicat de presă transmis de primarul Cristian Radu. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top