Fără categorie

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 11 FEBRUARIE

* Femeia care ar fi fost refuzată la consult de un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a murit la un spital din Craiova, conducerea unităţii medicale anunţând că verificările în acest caz nu au fost încă finalizate.

* Municipiul Braşov va susţine şi cel de al cincilea episod al producţiei Wild Carpathia, realizată de jurnalistul britanic Charlie Ottley, care prezintă România şi care a avut deja audienţă în peste 100 de ţări din lume, informează Primăria Braşov.

* Aproximativ 100.000 de apeluri la numărul de urgenţă 112 sunt recepţionate în fiecare an de operatorii Centrului Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Hunedoara, numărul apelurilor false fiind în scădere, potrivit autorităţilor care au marcat la Deva Ziua Europeană a Numărului Unic 112.

* Avocaţii din Baroul Iaşi vor purta banderole albe peste robele cu care vor intra în sălile de judecată în următoarele două săptămâni, în semn de protest faţă de gestul Ministerului Justiţiei de a refuza să renegocieze majorarea onorariilor din oficiu şi de a amâna alocarea de fonduri pentru plata asistenţei judiciare la urmărirea penală, a anunţat preşedintele Baroului Iaşi, Marius Striblea.

* Avocaţii din cadrul Baroului Hunedoara au purtat banderole albe pe braţ în timpul proceselor pe care le-au avut la instanţele din judeţ, solicitând majorarea onorariilor pentru asistenţa din oficiu în dosarele penale şi eliminarea posibilităţii ca aceste sume să poată fi reduse prin hotărâri ale judecătorilor.

* Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani a dispus un nou plan de măsuri pentru combaterea răspândirii pestei porcine africane, după ce autorităţile ucrainene au confirmat luni existenţa virusului la un porc mistreţ găsit mort pe malul stâng al râului Prut, în dreptul localităţii Baranca, a anunţat directorul DSVSA Botoşani, Minodora Vasiliu.

* Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin l-au reţinut, luni, pe tânărul de 20 de ani implicat în urmărirea care a dus vineri la rănirea gravă a unei femei după ce un glonţ tras de un poliţist de la Secţia de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti a ricoşat. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Back To Top