Fără categorie

ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 6 FEBRUARIE

* Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca semnăturile strânse pentru iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" să fie trimise la Curtea Constituţională pentru a urma procedura legală, însă va fi sesizat şi Parchetul. Social-democratul Cătălin Rădulescu, chestor al Camerei Deputaţilor, a declarat că peste 500.000 de semnături pentru iniţiativa "Fără penali" au fost descoperite ca fiind false de către Secretariatul General. În replică, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a afirmat că, prin demersul de a trimite la Parchetul General această iniţiativă cetăţenească, reprezentanţii PSD în Biroul permanent, Cătălin Rădulescu şi Florin Iordache, încearcă să o blocheze, iar acest lucru arată "cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care conduc Camera Deputaţilor".

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu ia în calcul să părăsească Partidul Social Democrat. Totodată, ea a negat că va candida la prezidenţiale din partea Pro România. "Nu e nimic adevărat. Nici nu m-am gândit şi nici nu am luat în calcul aşa ceva. Nu am vorbit cu domnul Ponta niciodată, nici alt subiect şi nici acest subiect. (…) Probabil că face parte din planul de denigrare a mea", a spus Gabriela Firea.

* Preşedintele USR Dan Barna a declarat că demersul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, împotriva numirii Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror european reprezintă "o consecvenţă a retoricii PSD – ALDE în a încerca să prostească Europa".

* Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că scandalul apei potabile din Capitală a ajuns prea departe şi nu este o chestiune politică. Ea a menţionat că, în prezent, din punct de vedere al analizelor recoltate şi analizate, apa din Capitală corespunde parametrilor. AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Back To Top