Fără categorie

ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 25 IULIE

* Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte marţi în şedinţă, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale. Reuniunea, care va fi condusă de preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc de la ora 13,00. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţase joi, în contextul discuţiilor despre rectificarea bugetară, că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a CSAT. El susţinea că nu mai este timp pentru ca rectificarea bugetară să fie aprobată pe 31 iulie, aşa cum era planificat, astfel că Executivul ar putea adopta acest proiect o săptămână mai târziu.

* RADET anunţă că a fost finalizată procedura de achiziţie pentru lucrările de intervenţie de primă urgenţă şi au fost semnate acordurile-cadru prin care se vor organiza succesiv 52 de şantiere în mai multe zone din Bucureşti. Aceste lucrări au în vedere repararea porţiunilor de conductă în zonele în care s-au produs 70 – 80% dintre avariile de anul trecut. Potrivit unui comunicat al RADET, valoarea acordurilor-cadru este de aproximativ 76 de milioane de lei (fără TVA).

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că a semnat contractul de realizare a sălii multifuncţionale Arena Polivalentă, care urmează să fie cea mai mare sală de acest gen din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Trustul de Construcţii Metropolitane va realiza proiectarea şi execuţia, scrie pe Facebook Gabriela Firea. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a realizat studiul de fezabilitate, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

* Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Petrişor Laurenţiu Ţucă, a declarat că la întâlnirea de la Guvern s-a stabilit ca sistemul de acordare a burselor să nu sufere modificări, iar marţi urmează să aibă loc o nouă întrevedere pentru a se discuta pe tema gratuităţilor pe calea ferată, dar şi despre semnarea unui protocol. Alături de premierul Viorica Dăncilă, la întâlnire au participat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

* Romfilatelia introduce în circulaţie, vineri, emisiunea de mărci poştale "Simona Halep – ambasadorul tenisului românesc", formată dintr-o coliţă dantelată şi o coliţă nedantelată, pentru a onora seria performanţelor jucătoarei de tenis şi, în special, cucerirea titlului de la Wimbledon. Potrivit unui comunicat, pe timbrul coliţei dantelate este reprodusă imaginea Simonei Halep ridicând trofeul de la Wimbledon 2019. Coliţa nedantelată, numerotată, prezintă semnătura în folio aur a Simonei Halep şi o ilustrează în prim plan în timp ce prezintă publicului trofeul. În timbrul coliţei nedantelate este redată o imagine de joc. AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Back To Top