Fără categorie

ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 23 IANUARIE

*** Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

* România rămâne un aliat de încredere al NATO, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la finalul întrevederii cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. "L-am asigurat pe secretarul general că România rămâne un aliat de încredere, susţine ferm o Alianţă puternică şi consolidarea relaţiei transatlantice, indispensabilă pentru securitatea euroatlantică", a precizat Viorica Dăncilă.

* Contribuţiile României la NATO fac Alianţa să fie mai puternică şi mai sigură, a declarat, la rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

*** Guvernul se pregăteşte să modifice Legea responsabilităţii fiscal-bugetare deoarece nu se poate încadra în limitele de deficit prevăzute de regulamentul Comisiei Europene, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan. Ea a menţionat că la Ministerul Finanţelor se află în dezbatere publică un proiect de modificare a Legii responsabilităţii fiscale care dă posibilitatea "să se umble" la cheltuielile instituţiilor care au produs devieri de la deficit, iar administraţiile publice locale vor avea de suferit.

*** Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele vizate de Codul galben de precipitaţii abundente – ploi, lapoviţă, ninsori şi polei – sunt pregătite să activeze grupele operative, pentru a putea veni în sprijinul oamenilor încă de la apariţia primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase. "Evoluţia fenomenelor meteorologice va fi permanent monitorizată astfel încât, dacă situaţia o va impune, intervenţiile pompierilor, poliţiştilor şi jandarmilor să se poată desfăşura fără probleme", informează MAI.

*** Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat pentru data de 20 martie discutarea celor două rapoarte întocmite de Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare de către fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi. Aceasta nu a fost prezentă la şedinţa secţiei pe motiv că este în concediu medical.

*** Consumul de droguri, îndeosebi inhalante, canabis şi etnobotanice, în rândul copiilor de 13 ani sau mai mici a crescut în ultimii ani, conform datelor Agenţiei Naţionale Antidrog, motiv pentru care au fost relansate o serie de proiecte de prevenire, la nivel naţional, în mediul şcolar şi preşcolar, proiecte care au dat rezultate la nivel local. AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Back To Top