Fără categorie

ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 22 MAI

* Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a încearcă şi instituţional "să boicoteze referendumul", şeful statului susţinând că Liviu Dragnea "a dat ordin la CNA" să ignore referendumul din 26 mai.

* Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că relaţia cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este una bună şi nu are nicio divergenţă cu acesta. "Nu poate exista o divergenţă între preşedintele partidului şi premier. Că de multe ori sau că sunt situaţii în care sunt opinii diferite – aceste opinii diferite se încadrează în spiritul democraţiei, putem să avem pe anumite puncte opinii diferite, dar asta nu înseamnă o scindare în cadrul PSD. Am o bună relaţie cu preşedintele Liviu Dragnea", a spus premierul, la Antena 3.

* Primul caz de distrugere prin explozie a unui bancomat s-a înregistrat, în România, în octombrie 2018, iar de atunci şi până în prezent, la nivel naţional, au fost şase cazuri de distrugere şi tentativă de furt calificat şi trei cazuri de distrugere şi furt calificat din ATM-uri. "Acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen în ultimii ani. Din datele existente a reieşit faptul că, în comiterea unor astfel de infracţiuni, în statele europene sunt implicaţi şi cetăţeni români, întrucât autorităţile din aceste state au probat activitatea infracţională a unor grupuri de români (de exemplu Austria şi Spania)", a informat IGPR.

* Jurnalişti români, dar şi reprezentanţi ai presei din Bulgaria au asistat, la Baza Aeriană Boboc din judeţul Buzău, la lansări de paraşutişti şi containere, dar şi la o operaţiune de evacuare medicală în cadrul Zilei Media la exerciţiul multinaţional "European Spartan 2019" organizat de Ministerul Apărării Naţionale, sub egida Agenţiei Europene de Apărare (EDA).

* Vicepreşedintele UDMR Anna Horvath, fost viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de 4 ani, perioadă în care Anna Horvath trebuie să urmeze un program de reintegrare socială şi să efectueze 100 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical-Creştină Cluj sau Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj. AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Back To Top