Fără categorie

ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 2 IULIE

* Inspecţia Judiciară a solicitat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcţie a procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care ar fi bruscat-o pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, în timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal pentru a fi dat spre adopţie unei familii de români din SUA.

* Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a primit o comunicare privind câştigarea licitaţiei referitoare la construcţia corvetelor care urmează să intre în dotarea Armatei române, au declarat, pentru AGERPRES, surse din industria navală constănţeană şi de la nivelul MApN. Potrivit surselor citate, acest rezultat va fi anunţat public în zilele următoare de către contractor, Ministerul Apărării Naţionale.

* Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică, a anunţat că primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe data de 10 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 24 noiembrie. El a mai informat că procedura privind prelungirea timpului de vot până la maximum ora 23,59 se aplică şi în secţiile de vot din ţară. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat marţi raport de adoptare proiectului pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale, iar acesta prevede că, la ora 21,00, când se închid secţiile, alegătorii care se află la sediul acestora, precum şi cei care stau la rând în afara lor pot să îşi exercite în continuare dreptul de vot până la ora 23,59.

* Corpul de control al Ministerului Culturii va efectua o verificare la Teatrul Naţional Bucureşti, a declarat ministrul de resort, Daniel Breaz. "Nu am trimis niciun Corp de control şi îmi pare rău că s-a interpretat şi domnul manager a interpretat greşit că eu vreau să verific managerul. Sunt solicitări din partea angajaţilor şi nu sunt solicitări de a trimite Corpul de control doar la Teatrul Naţional din Bucureşti, şi la alte instituţii din subordine. Ce pot să fac, să nu dau curs acestor solicitări?", a afirmat Breaz, la Palatul Victoria, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o alături de premier cu o delegaţie de directori din instituţii aflate în subordinea Ministerului Culturii. Managerul TNB, Ion Caramitru, a afirmat că a prezentat situaţia bugetară a instituţiei pe care o conduce, adăugând că "a fost de ajuns" să spună despre lipsa de buget ca să fie "ameninţat" cu Corpul de control, "ca şi cum trimite Inchiziţia". El a cerut demisia din funcţie a ministrului Culturii, Daniel Breaz.

* Aproximativ 100 de medici de familie din Bucureşti care au fost notificaţi că datorează bani pentru tratamente prescrise în perioada 2014 – 2015 pacienţilor diagnosticaţi cu hepatită sau insuficienţă renală cronică intenţionează să dea în judecată CASMB, dacă explicaţiile din contestaţiile lor nu vor fi luate în considerare, a declarat Marina Pîrcălabu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

* Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor a adoptat raportul la o propunere legislativă care prevede că refuzului certificatului ORNISS de acces la informaţii clasificate trebuie motivat faţă de solicitant. Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

* Contractul de închiriere pentru ansamblul de la Peleş încheiat cu Casa Regală a fost prelungit pentru luna iulie, a anunţat ministrul Culturii, Daniel Breaz. El a precizat că urmează să aibă loc noi discuţii, exprimându-şi speranţa să se găsească o soluţie cât mai rapid.

* Parlamentari PSD şi ALDE au depus la Parlament un proiect de lege pentru revizuirea Constituţiei. Proiectul este semnat de 140 de deputaţi şi senatori de la cele două partide. Şi partidele de Opoziţie au depus luni un proiect de modificare a Legii fundamentale, care transpune rezultatul referendumului din 26 mai. AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Back To Top