Fără categorie

ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 2 AUGUST

* Fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin unei fete cu vârsta de 15 – 17 ani, arată rezultatele expertizei antropologice realizate de Institutul Naţional de Medicină Legală, potrivit unor surse din INML. Expertiza antropologică a avut ca obiective să stabilească dacă oasele sunt de natură umană, sexul şi vârsta aproximativă a persoanei.

* Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, pentru declaraţiile "profund greşite" făcute de aceasta într-o emisiune televizată. Prim-ministrul a precizat, într-o postare pe Facebook, că îl va propune pentru a prelua interimatul la Ministerul Educaţiei pe ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.

* Ministrul demis al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că intenţia sa în cele afirmate nu a fost să o acuze pe Alexandra Măceşanu, fata dispărută în Caracal, sau pe părinţii ei de folosirea transportului ilicit, ci de a-i feri pe elevi de răufăcători. "Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc în nicio maşină străină", afirmase Andronescu joi seară.

* Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a informat că a avizat negativ prevederile ce privesc activitatea autorităţii judecătoreşti din proiectul de ordonanţă a Guvernului privind reglementarea unor măsuri fiscale-bugetare. CSM sublinia, într-un comunicat transmis joi, că nu va tolera "afectarea statutului magistratului" şi "încălcarea independenţei" prin eliminarea pensiei de serviciu.

* Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a lansat proiectul "Smile", în baza căruia copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani vor putea beneficia de vouchere în valoare de maximum 990 de lei pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe.

* Până în prezent, 5.328 de alegători români s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro, informează Autoritatea Electorală Permanentă, care le cere, totodată, cetăţenilor care se înscriu online să acţioneze cu "onestitate şi corectitudine", astfel încât solicitarea acestora să reflecte situaţia reală. AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Back To Top