Fără categorie

ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 18 DECEMBRIE

* Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că în următoarele trei luni vor fi 14 paturi pentru tratarea marilor arşi în România la Timişoara şi la Spitalele Floreasca şi de Arşi din Bucureşti.

* Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care salută faptul că acesta a răspuns apelului său de colaborare politică şi a anunţat că îi va adresa cu celeritate invitaţia de a participa la şedinţa de Guvern, dacă va considera necesar acest lucru. Anterior, şeful statului îi transmisese o scrisoare prim-ministrului prin care îi solicita includerea subiectului protejării drepturilor şi intereselor cetăţenilor români aflaţi în Marea Britanie pe ordinea de zi a proximei şedinţe de Guvern.

* Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că 'nu este o tragedie' că preşedintele Klaus Iohannis conduce şedinţele de Guvern, subliniind că este un instrument politic, constituţional şi şeful statului decide când foloseşte această posibilitate.

* Fostul prim-ministru Dacian Cioloş a anunţat că Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) va depune la Curtea de Apel o cerere de suspendare a oricărui act administrativ care ar putea fi elaborat la nivelul Guvernului în vederea modificării Codului penal şi a Codului de procedură penală şi a adoptării unor reglementări referitoare la amnistie şi graţiere.

* PNL şi USR au sesizat Curtea Constituţională în privinţa proiectului de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 90/2018 referitoare la înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor, au anunţat deputaţii Ioan Cupşa şi Stelian Ion.

* Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a declarat că a primit o locuinţă de serviciu de la RA APPS în virtutea legii, nefiind vorba de vreun privilegiu de care ar fi beneficiat. El a adăugat, la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, unde a fost audiat, că nu a efectuat un număr mai mare de deplasări comparativ cu ceilalţi preşedinţi-directori generali ai radioului public. Severin a afirmat că deplasările sale sunt mult mai scurte şi mandatate de Consiliul de Administraţie.

* Primăria Capitalei va organiza pe 31 decembrie, în Piaţa Constituţiei, 'Revelionul Centenar', un show de peste şase ore, care marchează cei o sută de ani de la Marea Unire, a informat, printr-un comunicat de presă, municipalitatea. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin Arcub – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Back To Top