Fără categorie

ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 11 IULIE

* Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 10 ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu perdelele forestiere de protecţie. În iulie 2016, acesta fusese condamnat de instanţa de fond – Curtea de Apel Bucureşti – la 15 ani de închisoare, pedeapsă redusă la 10 ani de Instanţa supremă, după ce a fost achitat pentru o parte dintre infracţiuni – spălare de bani şi constituire de grup infracţional.

* Partidul Mişcarea Populară va avea candidat la alegerile prezidenţiale, oferind românilor "o alternativă credibilă'', ''un om politic dedicat muncii", a declarat preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac. El şi-a exprimat convingerea că PMP poate oferi "o surpriză plăcută şi poate veni în faţa românilor cu un candidat care să facă diferenţa faţă de celelalte formaţiuni care propun doar oameni care vor funcţii, nu vor să se pună în slujba românilor".

* Curtea Constituţională a României a amânat pentru 29 iulie luarea unei decizii pe sesizările formulate de USR, PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis privind modificările aduse de Parlament Codului penal şi Codului de procedură penală.

* Un număr de 12 artişti din zece ţări vor concura pentru Marele Trofeu al celei de a XIX-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur de la Braşov. Ediţia din acest an a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, la Braşov, şi va aduce numeroşi artişti pe scena din Piaţa Sfatului. AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top