Fără categorie

Şeful ITPF Oradea: Zece trenuri cu pelerini din străinătate vin în ţară pentru vizita papei Francisc

Vizita papei Francisc va aduce în România circa zece trenuri, cu câte 11 vagoane, cu pelerini din străinătate, a declarat miercuri, în colegiul prefectural, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, chestorul Marin Bondar.

Potrivit acestuia, poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru un aflux crescut de călători prin punctele de trecere a frontierei, prin deschiderea de noi artere de control şi dotarea cu echipamente portabile de verificare a documentelor.

"Ne aşteptăm mai ales odată cu vizita papei la creşterea traficului. Am şi fost informaţi că vor veni în ţară în jur de zece trenuri cu câte 11 vagoane cu persoane din afară care vor să participe la activităţile desfăşurate cu această ocazie a vizitei papei. Am solicitat conducerii Inspectoratului General să ne sprijine şi am şi primit deja staţii de lucru, astfel încât să suplimentăm arterele de control. Am solicitat şi au fost achiziţionate aparate portabile pentru verificarea documentelor", a declarat Bondar.

Chestorul nu a intrat în detalii precizând punctele de trecere în care vor fi suplimentate arterele, însă se va reveni în timp util cu informaţiile necesare.

Potrivit acestuia, ITPF a achiziţionat aparatele portabile pentru citirea documentelor călătorilor care intră în ţară.

"Vom avea aceste cititoare, pe mână, pentru ca oamenii să poată să lucreze de afară, să nu stea în tonete", a precizat şeful ITPF Oradea.

Papa Francisc va efectua o vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie. În Ardeal, punctul culminant al vizitei va fi la Blaj, pe Câmpia Libertăţii, unde pe 2 iunie papa va oficia liturghia şi apoi va beatifica şapte episcopi martiri greco-catolici, inclusiv Valeriu Traian Frenţiu, episcopul diecezei de Oradea, care a murit în 1952 în închisoarea de la Sighet, şi Ioan Suciu, care a fost episcop auxiliar, adică vicar, al Oradiei, din 1940 până în 1947. AGERPRES/(A,AS-autor: Eugenia Paşca, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Back To Top