Fără categorie

Secretarul de stat al Forţelor Terestre ale SUA: Suntem recunoscători pentru sprijinul României acordat Armatei americane

Secretarul de stat al Forţelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, Mark T. Esper, a mulţumit României pentru sprijinul acordat Armatei americane în calitate de naţiune gazdă, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o luni, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale.

"Suntem recunoscători pentru sprijinul României acordat Armatei SUA în calitate de naţiune gazdă şi pentru rolul jucat de ţara dumneavoastră ca pilon de bază al operaţiilor NATO în regiunea Mării Negre. România a fost un contributor important nu numai al NATO, dar şi al misiunilor de tip coaliţie din întreaga lume, şi privim cu încredere către dezvoltarea parteneriatului nostru strategic şi pe viitor", a declarat secretarul de stat Esper pe timpul întrevederii.

La întrevedere au fost prezenţi Comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa, generalul-locotenent Cristopher G. Cavoli, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, dar şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-maior Viorel Pană.

Subiectele abordate au vizat situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, cooperarea militară dintre România şi SUA în cadrul parteneriatului strategic, participarea militarilor americani la măsurile de asigurare stabilite în cadrul Operaţiei Atlantic Resolve, în cadrul Iniţiativei de reasigurare europeană şi la activităţile de instruire aflate în derulare.

Generalul Ciucă a mulţumit, la rândul său, pentru sprijinul acordat în cadrul parteneriatului strategic, implementării măsurilor din Planul de răspuns al NATO, participării la exerciţiile aflate în derulare şi iniţiativele României, la prezenţa înaintată adaptată şi a subliniat că Armata României va continua să îsi îndeplinească angajamentele asumate, atât în cadrul bilateral, cât şi în cadrul NATO şi UE. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă/facebook.com

Sursa: Agerpres

Back To Top