Fără categorie

Săptămâna Naţională a Voluntariatului, marcată la Tulcea

Mai multe organizaţii neguvernamentale au strâns câteva zeci de voluntari, vineri după-amiază, în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea şi au marcat Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV).

Acţiunea a început cu un dans stradal şi un teatru forum în care tinerii voluntari au pledat pentru reducerea poluării, coordonatorul de voluntari din cadrul Centrului European pentru Diversitate (EU Divers), Ana Lazăr, menţionând că numărul participanţilor la eveniment este constant.

"Cam în fiecare an, la acest eveniment, suntem aproape 50 de persoane. Se fac destul de multe în domeniul organizaţiilor neguvernamentale şi încercăm să fim cât mai activi", a menţionat pentru AGERPRES Lazăr.

Evenimentul organizat la Tulcea a inclus demonstraţii de prim-ajutor, ateliere de dezvoltare durabilă şi jocuri.

La Tulcea, Centrul EU Divers a organizat SNV pentru al cincilea an, dar în România sărbătoarea a ajuns la a 18-a ediţie, potrivit sursei.

Tema ediţiei din acest an este "Voluntariat pentru dezvoltare durabilă", iar evenimentele au drept rol promovarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă adoptate de ONU. AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Back To Top