Fără categorie

Salvatorii de la SMURD Iaşi comemoraţi la trei ani de la dispariţia lor în accidentul aviatic din Republica Moldova

Salvatorii care au murit în accidentul aviatic din 2016 care a avut loc în zona localităţii Haragâş din raionul Cantemir, Republica Moldova, au fost comemoraţi, duminică, de rude, prieteni, alături de colegii de la SMURD.

"Astăzi, 2 iunie, este o zi plină de durere, dar şi de recunoştinţă pentru SMURD Iaşi. Comemorăm trei ani de când s-au ridicat pe cerul Moldovei cu elicopterul SMURD Iaşi şi nu au mai revenit dragii noştri colegi doctor Mihaela Dumea, asistent Gabriel Sandu, comandor Doru Gavril şi comandor Voicu Socae. Timpul nu şterge amintirea lor şi toate misiunile în care salvăm şi facem bine oamenilor le dedicăm memoriei lor", a declarat, pentru AGERPRES, Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Pe 2 iunie 2016 un echipaj format dintr-un pilot, copilot, medic şi asistent a decedat în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în zona localităţii Haragâş din Republica Moldova. Tragedia a avut loc în timpul unei acţiuni de salvare. Elicopterul prăbuşit, de tip EC 135, fusese achiziţionat de Ministerul Sănătăţii în 2014.

Aceasta a fost a doua tragedie de acest gen în cadrul SMURD Iaşi. În luna ianuarie 2006, doi piloţi şi două cadre medicale şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în apropierea aeroportului. Accidentul a avut loc în timpul unui zbor de antrenament. AGERPRES/(AS – autor: Daniela Malache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Back To Top