Fără categorie

Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, aprobat

Modificările necesare ale OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi aspectele tehnice care limitează şi condiţionează implementarea imediată a tehnologiei AML (Advanced Mobile Location) au fost analizate în şedinţa de marţi a Comitetului interministerial privind Sistemul 112.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis AGERPRES, în acelaşi cadru au fost discutate necesitatea promovării unui act normativ distinct care să reglementeze obligaţia înregistrării datelor personale la achiziţionarea cartelelor Pre-Paid şi posibilităţile de reglementare, de către ANCOM, a modului de acoperire a zonelor în care nu există semnal GSM.

În şedinţă a mai fost aprobat, în acord cu dispoziţiile deciziei prim-ministrului, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112.

Comitetul este condus de secretarul de stat în MAI Raed Arafat şi are în componenţă reprezentanţi ai IGSU, Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, şi ai Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Secretarul de stat dr. Raed Arafat a prezentat şi a supus analizei propunerile înaintate de instituţiile consultate în privinţa modalităţii de îmbunătăţire a sistemului unic de urgenţă 112.

De asemenea, MAI a anunţat priorităţile şedinţei de miercuri a Comitetului.

"STS şi ANCOM vor conveni şi disemina către toate celelalte entităţi din componenţa Comitetului, propunerile de modificare a OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă; – IGSU va transmite ANCOM zonele fără semnal TETRA constatate pe timpul misiunilor operative din competenţă; completarea raportului de informare a prim ministrului, potrivit structurii Cadru aprobate cu aspectele din competenţa entităţilor reprezentate în Comitet şi c Completarea şi explicitarea de către STS a aspectelor tehnice care limitează capacitatea de localizare prin utilizarea tehnologiei AML, chiar şi în condiţiile implementării acesteia", se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Sursa: Agerpres

Back To Top