Fără categorie

Pro România propune partidelor ca banii primiţi pentru campania electorală să fie donaţi spitalelor

Pro România lansează un apel către partide să doneze secţiilor de oncologie ale spitalelor banii primiţi de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru campania electorală, a declarat, duminică, prim-vicepreşedintele Pro România, Nicolae Bănicioiu.

"Pro România lansează o propunere către tot spectrul politic românesc, izvorâtă din ideea de a face ceva concret în folosul cetăţeanului. În fiecare campanie electorală, fiecare partid cheltuie pe tot felul de afişe şi alte materiale de campanie, aceştia sunt bani aruncaţi pentru că nu cred că cineva mai votează un partid în funcţie de aceste materiale. Atunci, noi venim şi spunem că aceşti bani pe care partidele îi iau de la AEP nu ar trebui să se ducă pe aceste porcării, ci să se ducă pe spitale", a afirmat Bănicioiu într-o conferinţă de presă.

Bănicioiu a precizat că Pro România va dona aceşti bani şi le sugerează şi celorlalte partide să se alăture acestui demers.

"Concret, din aceste câteva zeci de milioane de euro pe care partidele le vor cheltui în această lună de campanie, noi le sugerăm celorlalte partide şi demarăm această campanie de strângere de fonduri pentru spitalele, pentru secţiile de oncologie şi oncopediatrie. Şi îi îndemnăm pe toţi. Nu vrem să ne asumăm noi acest demers. Cei care se alătură acestui demers vor face un lucru extraordinar. În loc să cheltuie aceşti bani pentru aceste prostii, să direcţioneze aceşti bani către secţiile de oncologie şi oncopediatrie. Ar fi prima campanie în care politicienii şi-ar da mâna să rezolve o problemă esenţială pentru copiii noştri. Alegerile nu trebuie să fie numai despre pe cine trimitem noi la Bruxelles, ci şi despre România. Pro România face acest lucru, îşi îndeamnă toate organizaţiile, acolo unde sunt astfel de secţii vom duce noi la capăt acest demers. Sunt invitaţi să vină alături de noi şi PSD, şi PNL, şi PMP, şi USR, şi celelalte partide", a adăugat Bănicioiu. AGERPRES/(A – autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa: Agerpres

Back To Top