Fără categorie

Prim-adjunctul şefului Jandarmeriei Române: IJJ Constanţa se situează în topul inspectoratelor, e un judeţ destul de greu

Prim-adjunctul inspectorului general şi şeful Statului Major al Jandarmeriei Române, col. Gheorghe Sebastian Cucoş, a apreciat marţi rezultatele obţinute anul trecut de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Constanţa, menţionând că este vorba despre un judeţ "destul de greu", ţinând cont de poziţionarea sa geografică.

"În ceea ce priveşte Constanţa, se situează în topul inspectoratelor, e un judeţ destul de greu, cu frontieră, cu coastă, cu port, cu o viaţă socială extrem de activă, ceea ce implică şi o muncă suplimentară. (…) Suntem extrem de mulţumiţi de activitatea celor două unităţi", a afirmat Cucoş, cu prilejul participării la prezentarea bilanţului de activitate pe 2018 al IJJ Constanţa şi, respectiv, Grupării Mobile de Jandarmi (GJM) "Tomis".

Potrivit şefului IJJ Constanţa, lt.col. Daniel Mihai Ferencz, anul trecut, pe linie de ordine publică au fost executate peste 15.000 misiuni, dintre care peste 1.000 se referă la evenimente cultural-artistice, sportive, religioase, proteste sau alte adunări publice. Celelalte au fost misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte instituţii, punerea în executare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete etc.

În sezonul estival 2018, în baza Planului de acţiune "Litoral 2018", IJJ Constanţa a executat misiuni de menţinere a ordinii publice în zonele turistice Constanţa, Eforie, Techirghiol, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Saturn, Venus şi Mangalia, fiind constatate 72 de fapte penale, cu 77 de autori.

În 2018, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale IJJ Constanţa au asigurat protecţia la 32 de obiective, fiind folosite peste 50% din totalul efectivelor inspectoratului. Totodată, IJJ a executat misiunea de protecţie, intervenţie şi supraveghere a 104 kilometri de conducte magistrale de transport produse petroliere. De asemenea, au fost executate aproape 500 de misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi cu caracter special sau de bunuri şi valori.

Şeful GJM "Tomis", col. Gheorghe Cristinel, a informat, totodată, că unitatea pe care o reprezintă a executat anul trecut 3.593 de misiuni, rezultând o medie de zece misiuni desfăşurate zilnic, dintre care 574 misiuni de asigurare a ordinii publice, 2.349 – de menţinere a ordinii publice, 682 de acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi punerea în executare a 243 mandate de aducere emise de către organele de urmărire penală, din judeţul Constanţa către alte judeţe din ţară. AGERPRES/(A – autor: Nona Jalbă, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Back To Top