Fără categorie

Preşedintele Klaus Iohannis – mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor de Război: Vă asigur de aprecierea şi respectul meu

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, că apreciază devotamentul şi abnegaţia celor care au luptat sub drapelul naţional.

"Devotamentul şi abnegaţia cu care militarii noştri au slujit drapelul naţional, uneori cu preţul sacrificiului suprem, au făcut ca România să fie astăzi o ţară respectată, membră a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene. Profesionalismul, competenţa şi spiritul de camaraderie ale militarilor români sunt cunoscute şi apreciate atât în ţară, cât şi în rândul aliaţilor şi partenerilor noştri. Avem, aşadar, datoria de a cinsti memoria eroilor neamului românesc şi de a face tot ce ne stă în putinţă pentru a păstra integritatea şi libertatea ţării noastre", se arată în mesaj.

Preşedintele menţionează că, în semn de recunoştinţă şi ca recompensă morală, a decis înaintarea în gradul următor şi a acordat gradul de general de brigadă, în retragere, unor veterani de război.

"Cunosc dificultăţile cu care se confruntă în prezent veteranii de război şi doresc să îi asigur că le sunt alături şi că susţin, în continuare, demersurile pentru identificarea şi concretizarea celor mai bune soluţii pentru rezolvarea acestor probleme. (…) Salut, de asemenea, aportul deosebit al asociaţiilor veteranilor de război la educarea tinerei generaţii şi la promovarea cu consecvenţă a valorilor noastre naţionale. Totodată, îmi exprim întreaga consideraţie pentru văduvele de război şi văduvele de veterani de război, care au făcut sacrificii şi care au trecut cu demnitate prin perioadele de grea încercare", se mai arată în mesajul lui Klaus Iohannis. AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

 

Citiţi şi: 

 

Ziua veteranilor de război

Sursa: Agerpres

Back To Top