Fără categorie

Premierul Zoran Zaev: Republica Macedonia de Nord este într-un proces de reforme esenţiale

Republica Macedonia de Nord este într-un proces de reforme esenţiale, a declarat joi prim-ministrul Zoran Zaev, la finalul întrevederii de la Palatul Victoria cu omologul său român, precizând că a schimbat "climatul politic în ţară" şi a aşezat Macedonia de Nord "pe un drum clar al democraţiei".

"Acum 11 ani, aici, la Bucureşti, a fost ratată o posibilitate istorică de intrare a ţării noastre în Alianţa Nord-Atlantică. Astăzi, în baza trecutului, construim viitorul. Vă mulţumim pentru că România susţine Republica Macedonia de Nord în aspiraţiile sale europene. (…) NATO şi UE sunt necesare pentru Republica Macedonia de Nord, înseamnă stabilitate, înseamnă siguranţă, înseamnă progres. Republica Macedonia de Nord este într-un proces de reforme esenţiale, ştim că este foarte importantă implementarea legilor, ştim că trebuie să aducem rezultate în domeniile-cheie de reformă, de acea în fiecare zi, cu dedicaţie, lucrăm în toate aceste domenii pentru principiile europene şi pentru valori. Am schimbat climatul politic în ţară, am aşezat Republica Macedonia de Nord pe un drum al democraţiei clar, am făcut paşi curajoşi pentru a ajunge la un acord cu ţara vecină Bulgaria şi cu ţara vecină Grecia", a subliniat premierul Zoran Zaev, în declaraţiile de presă comune cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la rândul său, că procesul legislativ prin care România ratifică Protocolul de aderare a Macedoniei de Nord la Alianţa Nord-Atlantică va fi încheiat în perioada imediat următoare. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top