Fără categorie

Premierul Dăncilă – întrevedere cu secretarul executiv al UNECE, Olga Algayerova

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marţi, o întrevedere cu secretarul executiv al Comisiei Economice ONU pentru Europa (UNECE), Olga Algayerova, în cadrul căreia a subliniat că dezvoltarea durabilă este unul dintre angajamentele României, inclusiv în campania pentru candidatura la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Olga Algayerova se află în vizită la Bucureşti pentru a participa la Conferinţa internaţională "Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă".

"Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi privind intensificarea cooperării României cu UNECE (Comisia Economică ONU pentru Europa), precum şi dezvoltarea proiectelor de interconectivitate în domeniul transporturilor între Europa de Vest şi Europa de Est, dezvoltarea şi promovarea proiectelor de tip smart cities, promovarea egalităţii de gen, fiind unul dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030", a informat Guvernul, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Dăncilă a transmis că dezvoltarea durabilă este unul din angajamentele României, iar pentru candidatura la Consiliul de Securitate al ONU în mandatul mandatul 2020 – 2021 moto-ul ţării noastre este: CS ONU, un angajament pe termen lung pentru pace, justiţie şi dezvoltare durabilă.

Totodată, au fost abordate teme de interes pentru dimensiunea regională a cooperării României cu UNECE. În context, premierul Dăncilă a subliniat că România, pe parcursul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, acordă o importanţă deosebită dezvoltării cooperării regionale în ceea ce priveşte promovarea dezvoltării durabile.

Potrivit sursei citate, secretarul executiv al UNECE a transmis felicitări pentru angajamentul României de a promova obiectivele cuprinse în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, precum şi aprecierea pentru organizarea cu succes a conferinţei internaţionale "Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă", în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

"Mai mult, secretarul executiv al UNECE a invitat partea română să participe la activităţile şi iniţiativele Forumul Global pentru Siguranţa Traficului Rutier", se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Back To Top