Fără categorie

Poliţiştii rutieri: Sancţiuni contravenţionale de peste 39.000 de lei, pentru abateri privind activitatea de taximetrie

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au organizat, de vineri până duminică, o acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane în regim taxi, context în care au verificat peste 170 de autoturisme şi au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 39.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Potrivit Brigăzii Rutiere, au fost întocmite două dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, au fost identificaţi 17 conducători de autoturisme care nu deţineau autorizaţie taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri recomandă persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei şi să nu încurajeze activităţile ilicite în domeniu.

Brigada Rutieră informează că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră în Municipiul Bucureşti şi pentru descurajarea transportului ilegal de persoane. AGERPRES/(AS-autor: Florentina Peia, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Back To Top