Fără categorie

Olt: Patru persoane participante la protestele de la Caracal din 28 şi 29 iulie, amendate de poliţişti

Patru persoane dintre cele care au manifestat pe 28 şi 29 la Caracal, respectiv o femeie şi trei bărbaţi, au fost sancţionate cu amenzi de către poliţişti, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Reprezentantul IPJ Olt a precizat că poliţiştii au aplicat la Caracal patru sancţiuni contravenţionale, una în ziua de 28 iulie şi alte trei în ziua de 29 iulie.

Amenzile date persoanelor care au manifestat la Caracal în zilele de 28 şi 29 iulie, nemulţumite de reacţia autorităţilor în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi cerând demisia autorităţilor responsabile de intervenţia tardivă la caz, au totalizat suma de 1.800 de lei.

Persoanele amendate ar fi încălcat prevederi ale Legii privind normele de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică.

"Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: 1. săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice", a precizat Alexandra Dicu referitor la motivele pentru care au fost amendate patru persoane la Caracal.

Printre persoanele amendate este şi o femeie din Deveselu.

În timpul protestelor din zilele de 28 şi 29 iulie, de la Caracal, în faţa casei lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu, au fost şi persoane care au aruncat cu ouă şi cu sticle de plastic goale spre autospecialele în care se credea că s-ar putea afla Dincă şi spre casa acestuia. AGERPRES / (AS – autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Back To Top