Fără categorie

Nicuşor Dan: Ce se va întâmpla mâine în CGMB – revenirea modei de a face cadou privaţilor zeci de mii de mp construiţi

Deputatul Nicuşor Dan a anunţat miercuri că va ataca în instanţă şi va face şi plângere penală dacă la şedinţa CGMB de joi va trece un PUZ din sectorul 3, care permite proprietarilor să construiască pe o suprafaţă de spaţiu verde de 40 de hectare.

"În situaţia în care PUZ Sector 3 va trece de şedinţa Consiliului General de joi, în mod sigur îl vom ataca în instanţa de contencios şi foarte probabil vom face şi o plângere penală (…). Aproximativ, prin PUZ Sector 3 se poate ajunge la 100.000 de mp construiţi în plus. Ceea ce înseamnă că, pe terenurile libere care sunt acum pe Bd. Camil Ressu, între blocuri, proprietarii pot să ceară autorizaţie de construire şi nu pot fi refuzaţi. Deci ăsta este momentul în care ei primesc dreptul de a construi între blocuri. Câştigul financiar al proprietarilor pe PUZ Sector 3 este de 25 de milioane de euro, dacă nu vorbim de partea cu spaţii verzi. Dacă includem şi 40 de hectare de spaţiu verde – peste 200 de milioane de euro", a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că cele 40 de hectare de teren sunt în zona Trapezului.

"E un teren viran, e trecut în PUG ca fiind spaţiu verde. Chiar dacă e spaţiu verde, acelaşi primar al sectorului 3 a dat nişte autorizaţii acolo de construire nelegale şi acum, dacă PUZ-ul se aprobă, el urmează să devină construibil şi automat clădirile autorizate nelegal de fostul arhitect şef al sectorului 3, actualul arhitect şef al Capitalei, să devină legale", a susţinut deputatul.

Nicuşor Dan a mai precizat că mai sunt 22 de PUZ-uri care permit derogări de la Planul Urbanistic General şi care afectează confortul de locuire din zonele vizate, acestea urmând a fi supuse dezbaterii consilierilor generali în şedinţa de joi.

"O să fac o scrisoare către consilierii generali, pe care o să le-o trimit azi, şi o să le expun în detaliu problemele celor 22 PUZ-uri. Vreo patru-cinci sunt absolut rezonabile şi sper să avem un dialog la şedinţa de mâine. Din păcate, ce pare că ce se va întâmpla mâine la şedinţa de Consiliu General este revenirea în Consiliu a modei de a face cadou privaţilor zeci de mii de mp construiţi, care înseamnă o supra-aglomerare pentru oraş şi pentru bucureşteni", a afirmat el. AGERPRES/(A – autor: Sorin Peneş, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Back To Top