Fără categorie

Nechifor (Pro România): Cu Ponta şi Corina Creţu, partidul depăşeşte pragul la europarlamentare

 Deputatul Ioan Cătălin Nechifor a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că partidul Pro România va depăşi ''suficient de mult'' pragul electoral la europarlamentare cu Victor Ponta primul pe listă care, deşi nu va merge în Parlamentul European, va fi ''locomotiva Pro România'' şi cu Corina Creţu care va fi a doua pe listă.

''Corina Creţu, al cărei telefon e cel mai scump din România şi vă spun asta pentru ca dacă formează Pierre Moscovici răspunde comisarul european al Franţei, dacă formează Jean Claude Juncker sigur că răspunde preşedintele Comisiei Europene la telefon şi discută. Dacă doamna Viorica Dăncilă sună la acelaşi număr e posibil să răspundă cineva din Videle, de la şcoala gimnazială, probabil. (…) Este extraordinar să ai asemenea oameni în Parlament. (…) Întrebarea care se pune este de ce nu a mai vrut-o PSD pe lista pentru europarlamentare. (…) Sunt multe state europene care şi-au păstrat aceşti factori de influenţă. (…) E un câştig uriaş pentru noi faptul că putem să o trimitem pe Corina Creţu în Parlamentul European'', a spus Nechifor, adăugând că şi sucevenii ar trebui să-i acorde votul pentru că ar fi cea mai bună opţiune.

Totodată, Nechifor a spus că Pro România nu este o formaţiune politică clasică şi nu va accepta ca membri baroni sau persoane obscure.

''Încercăm să deschidem cât de mult partidul, pentru că, (…) de fapt, când spunem Pro România nu spunem nimic legat de partid. Ai Partidul Social Democrat, ai Partidul Naţional Liberal, ai Partidul Mişcarea Populară, mai ai alte partide. Noi suntem Pro România, nu suntem o formaţiune clasică în accepţiunea pe care o avem, văzută, simţită, preluată, înţeleasă de la alte partide clasice. Noi suntem o formaţiune foarte elastică, în care, după cum vedeţi, se alătură în fiecare zi şi oameni care sunt în Parlament şi care vin către Pro România. (…) Dacă pe 17 mai când am plecat cu Victor Ponta, la Suceava, împreună către Pro România, eram vreo şapte (n.r.- parlamentari) astăzi suntem vreo 16. E o creştere în regulă, sustenabilă. Nu vrem să primim orice baron, orice persoană mai mult sau mai puţin obscură în partid'', a arătat Nechifor.

El a mai spus că a început să se întâlnească deja cu oameni pe care îi cunoaşte, inclusiv cu aleşi locali din judeţ, pentru a le arăta ''ce variantă au, ce opţiuni există'' şi că ''viitorul arată foarte bine dacă ei sunt lângă noi''. AGERPRES/(A-autor: Silvia Marcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Back To Top