Fără categorie

Ministrul Apărării propune transformarea Piaţei Arsenalului din Capitală într-un spaţiu public dedicat NATO

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat că a demarat procedurile pentru a transforma Piaţa Arsenalului din Capitală într-un spaţiu public dedicat Alianţei Nord-Atlantice, care se va numi Piaţa NATO.

Gabriel Leş a participat duminică, alături de premierul Viorica Dăncilă, alţi membrii ai Guvernului, parlamentari, membrii din conducerea Armatei, la o ceremonie militară organizată la sediul Ministerului Apărării Naţionale, cu prilejul împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

"La 15 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică, cred că este momentul şi o modalitate de a marca acest reper istoric printr-un demers care să rămână la rândul lui în istorie. Am decis, împreună cu doamna prim-ministru, să demarăm demersurile pentru amenajarea unui spaţiu public deschis tuturor, care să fie dedicat Alianţei Nord-Atlantice, în rândurile căreia am intrat la 29 aprilie 2004. Cel mai potrivit spaţiu pentru această destinaţie l-am identificat nu departe de aici. Astăzi se numeşte Piaţa Arsenalului, pe care o dorim transformată în Piaţa NATO. Piaţa Arsenalului aminteşte de începuturile industriei de apărare din România, pentru că aici a funcţionat prima fabrică modernă de armament. Vom face toate diligenţele către autorităţile competente pentru ca această propunere pe care o lansez astăzi să se materializeze până la finalul acestui an", a declarat Gabriel Leş.

După ceremonia militară, a fost organizată "Ziua Porţilor Deschise" pentru publicul larg, cu expoziţii de tehnică militară şi expoziţii tematice, dar şi un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Totodată, au fost organizate standuri de prezentare ale Clubului Sportiv al Armatei "Steaua", Editurii Militare, dar şi standuri de inventică şi tehnologii militare.

De asemenea, au fost programate exerciţii demonstrative ale militarilor EOD, ale Direcţiei Informare şi Relatii Publice – "Corespondenţi de război", precum şi ale reprezentanţilor Asociaţiei Tradiţia Militară.

Duminică, de la ora 19,30, militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar National – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii (B-dul general Vasile Milea nr.5-7, sector 6). AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Cătălina Matei, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Back To Top