Fără categorie

MApN: Cele trei persoane dispărute în largul mării, căutate cu un elicopter al Forţelor Navale

Forţele Navale Române au executat vineri, o misiune de căutare şi salvare a celor trei persoane dispărute în largul mării, în ziua de 6 martie, care se aflau la bordul unei ambarcaţiuni pescăreşti.

"Elicopterul Puma Naval 141, a cărui intervenţie a fost solicitată de Centrul maritim de coordonare a acţiunilor de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare din cadrul Autorităţii Navale Române, a decolat de pe Aerodromul Tuzla, la ora 14,15, şi a revenit în baza aeriană în jurul orei 17,00, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis vineri AGERPRES.

În plus, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat corvetei "Contraamiral Eustaţiu Sebastian" (Cvt-264), care se întorcea spre Portul Militar Mangalia după participarea la un exerciţiu multinaţional, să se alăture operaţiunilor de căutare-salvare, cu misiunea de a căuta persoanele dispărute în raionul cuprins între Tuzla şi Vama Veche, până la limita apelor teritoriale ale României.

 

Intervenţia Forţelor Navale Române s-a desfăşurat conform procedurilor şi a Planului de cooperare dintre Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţile civile, privind intervenţia în situaţii de urgenţă.

Centrul Maritim de Coordonare a Căutării (MRCC) a dispus, joi, extinderea limitei de cercetare aeriană până la 70 de mile în larg a celor trei pescari care au dispărut la bordul unei bărci, iar navele de patrulare au misiunea să efectueze căutarea până la 50 de mile, potrivit şefului Serviciului SAR, Dumitru Bucureşteanu. Conform sursei citate, după aproximativ 12 ore de la semnalarea dispariţiei bărcii pescăreşti cu cei trei oameni la bord, din zona Pescăriei 2 Mai, operaţiunii de căutare şi salvare, iniţiată de MRCC Constanţa, cu implicarea Gărzii de Coastă şi ARSVOM, li s-au alăturat şi omologii bulgari. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: Fortele Navale Romane / Facebook

Sursa: Agerpres

Back To Top