Fără categorie

MApN: Aeronava care plecase spre Spania, întoarsă în Baza Aeriană 90 din motive tehnice

O aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române, care a decolat sâmbătă cu destinaţia Spania pentru a transporta 90.000 de măşti de protecţie, s-a întors în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, după ce aparatura de bord a semnalat probleme tehnice.

"Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române care a decolat sâmbătă, 2 mai, în jurul orei 09.10, spre Spania pentru transportarea a 90.000 de măşti de protecţie de tip FFP 2 s-a întors, din motive tehnice, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni", se precizează într-un comunicat al MApN transmis, sâmbătă, AGERPRES..

Sursa citată menţionează că, urmare a unei probleme de natură tehnică semnalată de aparatura de bord după decolarea de pe aeroportul din Otopeni, echipajul a aplicat procedurile standard pentru astfel de situaţii şi a decis revenirea pe aerodromul militar.

"Aeronava a revenit în deplină siguranţă pe Aeroportul Otopeni, în jurul orei 11.00, misiunea de zbor fiind reprogramată pentru duminică, la ora 9.00", precizează MApN. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

 

Citiţi şi:

 

VIDEO MApN: O aeronavă Spartan a plecat spre Spania pentru a transporta 90.000 de măşti de protecţie FFP2

Sursa: Agerpres

Back To Top