Fără categorie

MAI: România – un nou mandat în funcţia de director Operaţiuni SELEC

România a obţinut un nou mandat pentru funcţia de director Operaţiuni SELEC, prin Valentin-Paul Niculescu, şeful Direcţiei Afaceri Europene, Schengen şi Relaţii Internaţionale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care a întrunit cele mai multe voturi pentru ocuparea funcţiei.

"În cadrul celei de a 18-a reuniuni a Consiliului SELEC, desfăşurată la Bucureşti la data de 11 decembrie, au avut loc alegeri pentru funcţiile de director pentru Operaţiuni SELEC şi director Juridic şi Afaceri Interne SELEC. România a obţinut numărul necesar de voturi pentru ocuparea funcţiei de director pentru Operaţiuni", informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Pentru această funcţie şi-a mai depus candidatura Mehmet Şen, din Turcia, şeful Direcţiei Organizaţii Internaţionale, cu experienţă internaţională sub egida ONU şi UE.

Având în vedere că, începând cu 1 octombrie 2012, România a deţinut funcţia de director pentru Operaţiuni, şi în acest nou mandat se are în vedere continuarea proiectelor cu rezultatele foarte bune obţinute de ceilalţi reprezentanţi ai MAI care au ocupat această funcţie în ultimii ani.

Conform sursei citate, funcţia de director Juridic şi Afaceri Interne SELEC a revenit reprezentantului Macedoniei.

Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC) reprezintă singura organizaţie din arealul sud-est european care desfăşoară activităţi operaţionale la nivel regional în cadrul luptei împotriva criminalităţii transfrontaliere, reprezentând un important contributor la securitatea statelor din sud-estul Europei şi o platformă solidă de cooperare multilaterală în domeniul operaţional şi de aplicare a legii în regiune.

Statele membre sunt Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, România, Ungaria, Turcia. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: www.selec.org 

Sursa: Agerpres

Back To Top