Fără categorie

Lucian Romaşcanu: Trebuie să construim o Românie puternică într-o Europă puternică

Europa de astăzi este o Europă unită, dar este o Europă a naţiunilor, iar orice întoarcere în trecut nu face decât să creeze frustrări şi disensiuni între popoare, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

"Este o zi importantă astăzi şi nu putem să nu condamnăm ferm gestul lui Viktor Orban de a publica o hartă a Ungariei Mari. Europa de astăzi este o Europă unită, dar este o Europă a naţiunilor, iar orice întoarcere în trecut nu face decât să creeze frustrări şi disensiuni între popoare. Ceea ce a prezentat Viktor Orban rămâne să se păstreze în biblioteci, iar realitatea este cea de acum", a spus social-democratul.

El a precizat că PSD a avut un rol "esenţial în definitivarea" drumului european al României.

"O zi extrem de importantă atât pentru istoria României, cât şi pentru istoria Europei. Astăzi se împlinesc 143 de ani de când s-a declarat Independenţa României. În Parlament, Mihai Kogălniceanu a spus că începând din această zi România este un stat independent. În acelaşi timp, pe 9 mai 1950 politicianul francez Robert Schuman a prezentat o declaraţie importantă, declaraţie ce avea să marcheze un nou început în construcţia europeană, iar ziua a devenit Ziua Europei. Trebuie să o celebrăm aşa cum se cuvine şi să construim o Românie puternică într-o Europă puternică şi să mizăm pe înţelepciunea conducătorilor europeni pentru ca visul celor dinaintea noastră să continue să se construiască. PSD a avut un rol esenţial în definitivarea drumului european al României şi lucrul acesta trebuie menţionat de câte ori avem ocazia", a declarat Romaşcanu. AGERPRES/(A – autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

 

Citiţi şi:

 

* Romaşcanu (PSD): Suntem pregătiţi să negociem cu orice formaţiune parlamentară pe măsuri în sprijinul României

Sursa: Agerpres

Back To Top