Fără categorie

Liderul Platformei Acţiunea 2012, convins că va strânge 100.000 de semnături pentru candidatura la europarlamentare ca independent

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, care şi-a anunţat recent intenţia de a candida ca independent la alegerile europarlamentare, s-a declarat marţi, la Alba Iulia, convins că va strânge cele 100.000 de semnături necesare depunerii candidaturii.

"Clasa noastră mică de reprezentanţi a pus nişte praguri imense în calea unor oameni care să vină din afara sistemului şi primul prag pe care îl avem de atins este să adunăm în susţinerea candidaturii 'România Mare în Europa' 100.000 de semnături. Asta, până la mijlocul lunii martie. O să fie cu adevărat o chestiune greu de realizat, dar noi am realizat multe împreună şi vreau să pornim această colectă de semnături aici, împreună, în 'Cetatea Unirii', aici, împreună în judeţul Alba", a afirmat George Simion în faţa câtorva zeci de susţinători.

Simion a subliniat că vrea să ducă mesajul Unirii în Parlamentul European.

"Trăim, din păcate, nişte vremuri în care România noastră este condusă de către nişte oameni mici, cu care am încercat, de-a lungul timpului, să facem lucruri mari, dar cu oameni mici nu poţi să faci lucruri mari. Dacă vorbim astăzi de 'România Mare în Europa', vorbim de o Românie care să fie mare atât teritorial, cât şi ca prestigiu, cât şi ca aspiraţii, cât şi ca viziune. Noi nu mai avem astăzi un proiect de ţară care să ne definească", a susţinut activistul unionist.

Liderul Acţiunii 2012 vrea să candideze la alegerile europarlamentare din luna mai sub sloganul "România Mare în Europa". George Simion a anunţat că, printre obiectivele sale, se află unirea României cu Republica Moldova, protejarea drepturilor românilor din comunităţile istorice şi diaspora, sprijinirea românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. AGERPRES/ (A,AS – autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Back To Top