Fără categorie

Iohannis: PSD-iştii trebuie să primească un răspuns după doi ani de rateuri şi îl vor primi pe 26 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la evenimentul Forumul Educaţiei organizat la Iaşi, că "după doi ani şi jumătate de rateuri şi guvernare eşuată" social-democraţii trebuie să primească un răspuns şi îl vor primi la alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Peste câteva zile avem alegeri europarlamentare şi (…) un referendum pe care l-am convocat eu fiindcă aşa trebuie. După doi ani şi jumătate de rateuri şi guvernare eşuată PSD-iştii trebuie să primească un răspuns şi acum îl vor primi. Unii spun că nu prea contează nici europarlamentarele, nici referendumul, sunt ceva uşor de încălzire pentru primăvară. 'Că de fapt noi ştim mai bine ce să facem ca şi cum noi singuri am şti totul, adică noi singuri PSD-işti ştim totul şi toţi ceilalţi să stea acasă să îşi vadă de ale lor'. Tocmai de asta avem alegeri fiindcă nu e aşa şi educaţia este un foarte bun exemplu despre cum eforturile europene dacă sunt preluate de politicieni competenţi chiar pot face o mare diferenţă în viaţa de zi cu zi şi a elevilor şi a studenţilor şi a dascălilor", a declarat preşedintele Iohannis.

El a adăugat că "aceia care conduc destinele o fac ca şi cum ar fi la meteo".

"Vorbim despre educaţie – la noi ştiţi bancul acela – educaţie, agricultură şi meteo toată lumea se pricepe, doar că cei care conduc instituţional destinele o fac ca şi cum ar fi la meteo. Sunt foarte bucuros că am ajuns la o dezbatere aici, cu dumneavoastră, cu oameni care chiar ştiu despre ce vorbim, când rostim 'sintagma România educată'", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, actualul Guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern post-decembrist, el menţionând că românii îşi doresc un executiv care performează.

"De-a lungul istoriei noastre post comuniste am avut tot felul de guverne: unele neperformante, altele fără viziune, incoerente în decizii, pe scurt incapabile să slujească interesul naţional. Comparativ, însă, cu acestea din trecut, trist, dar adevărat, actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern post-decembrist. Avem pur şi simplu ce am numit eu o guvernare eşuată, prin urmare cu un astfel de guvern va fi tot mai dificil ca România să aibă o dezvoltare pe măsura aspiraţiilor cetăţenilor lor pentru că românii nu-şi doresc aşa ceva. Românii îşi doresc un guvern care performează, îşi doresc de la conducători să vină cu viziune, politici publice şi cu un plan. PSD vine cu poveşti", a afirmat Iohannis.

El a spus că anumiţi decidenţi doresc să revină la "vechile metehne", de a lansa idei generate într-un mod netransparent şi de a intra în "capcana dublului discurs".

"Observăm, din păcate, dorinţa anumitor decidenţi de a reveni la vechile metehne, la asta se pricep, la a lansa idei generate într-un mod netransparent, undeva într-un cabinet încuiat unde pătrund doar apropiaţii de încredere şi de a intra în capcana dublului discurs, ca să nu zic dorinţa de a intra, ei sunt intraţi bine de tot. Cuvinte mari de sorginte europeană şi realităţi meschine de sorginte pesedistă", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis. AGERPRES / (A – autori: Florentina Ştefănescu, Alina Novăceanu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Back To Top