Fără categorie

Iohannis, la CSM: Ministrul Justiţiei înţeleg că astăzi are altă treabă decât să vă onoreze bilanţul

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, absenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de la şedinţa CSM.

"Ministrul Justiţiei înţeleg că astăzi are altă treabă decât să vă onoreze bilanţul. Principalul promotor al unor asemenea proiecte este membru de drept al CSM şi are obligaţia să fie cel dintâi care respectă aceste principii", a spus Iohannis.

El a subliniat că tot ceea ce s-a întâmplat în justiţie în ultimii doi ani este un "puternic semnal de alarmă că România poate progresa numai cu politici publice elaborate temeinic şi implementate în concordanţă cu valorile europene".

"CSM trebuie să devină pentru Parlament un autentic partener de dialog în procesul de legiferare, fiind autoritatea care exprimă vocea sistemului de justiţie, nevoile sale reale şi provocările cu care judecătorii şi procurorii se confruntă astăzi", a spus Iohannis la şedinţa plenului CSM.

Şeful statului a subliniat şi că politicile publice ale Guvernului în acest domeniu trebuie să fie elaborate în urma unor analize de impact, prin evaluarea riscurilor şi beneficiilor aduse de măsurile luate şi să fie conectate la realităţile sistemului judiciar.

"Nu ne mai permitem să avem experimente de etapă care în loc să rezolve, mai degrabă generează noi şi noi probleme cu consecinţe chiar mai grave", a afirmat Iohannis. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi:

 

* Iohannis: Punerea în acord a legilor justiţiei şi a legislaţiei penale cu standardele europene – obligatorie

 

* Iohannis: Justiţia independentă este cea mai importantă redută împotriva arbitrariului puterii

 

* Iohannis: CSM trebuie să devină pentru Parlament un autentic partener de dialog în procesul de legiferare

 

* Tudorel Toader s-a prezentat la şedinţa Plenului CSM după plecarea preşedintelui Iohannis

Sursa: Agerpres

Back To Top