Fără categorie

Iohannis: 1.902 de militari vor participa la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019

Un număr de 1.902 de militari români vor participa anul viitor la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu 127 mai mult decât în 2018, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, la finalul şedinţei CSAT.

"În CSAT am aprobat forţele şi mijloacele care se trimit anul viitor, în 2019, în misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român. Astfel avem un număr de 1.902 militari români care vor participa la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu 127 mai mult decât în anul 2018, iar de la Ministerul Afacerilor Interne pentru misiunile UE, OSCE, NATO şi ONU vom avea în afară 759 de militari şi poliţişti în misiuni", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că România va participa în continuare cu forţe şi mijloace la operaţiunea NATO din Afganistan – Resolute Support Mission şi va menţine contribuţia naţională la asigurarea prezenţei înaintate consolidate a NATO în cadrul grupului de luptă dislocat în Polonia, concomitent cu menţinerea participării la operaţiile aliaţilor din teatrul de operaţii din Balcanii de Vest.

"Ca un element de noutate pe care vreau să îl menţionez, în anul 2019 România va participa cu un detaşament de elicoptere militare la misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali, desfăşurând operaţii de evacuare medicală, transport de trupe şi echipamente şi de asigurare a suportului logistic necesar personalului ONU dislocat în această ţară", a precizat Iohannis. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

Iohannis: CSAT a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale

 

Iohannis, despre OUG anunţată de Teodorovici: Aruncă în haos economia

 

Iohannis: Nu ştiu dacă voi merge la şedinţa de guvern; nu am primit nicio agendă

Sursa: Agerpres

Back To Top