Fără categorie

Intotero – întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Emirate; românii, interesaţi de oportunităţile de finanţare oferite de MRP

Ministrul Natalia-Elena Intotero i-a încurajat pe românii din Emiratele Arabe Unite să depună proiecte pentru a beneficia de finanţările nerambursabile oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, consulatul General al României în Dubai a găzduit întâlnirea ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, cu reprezentanţii mediului asociativ al românilor din Emiratele Arabe Unite.

Românii participanţi la întâlnire au fost interesaţi de oportunităţile de finanţare oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, precum şi de demersurile pentru recunoaşterea în EAU a diplomelor de studii obţinute în România.

La rândul său, ministrul Natalia-Elena Intotero a evocat disponibilitatea oficialilor emiratezi de a colabora cu asociaţia românilor, disponibilitate exprimată în cadrul întrevederilor oficiale pe care demnitarul le-a avut în cursul zilei de luni.

"Mediul asociativ românesc din EAU este la început de drum, dar am cunoscut oameni deosebiţi, pregătiţi şi dornici să se implice, să promoveze cultura şi tradiţiile româneşti. Totodată, prin intermediul asociaţiilor şi al organizaţiilor pe care le formează, conaţionalii noştri de pretutindeni pot fi mai bine reprezentanţi în relaţia cu autorităţile. Îi încurajez, aşadar, pe românii din Emirate să depună proiecte pentru a beneficia de finanţările nerambursabile oferite de MRP şi îmi doresc să avem o linie de dialog permanentă, pentru că împreună putem realiza proiecte frumoase pentru românii de aici", a spus ministrul.

Suporturile de curs şi dotarea cu cărţi în limba română sunt, de asemenea, resurse pe care MRP le pune la dispoziţia comunităţilor româneşti, ministrul subliniind, în cadrul întrevederii, că educaţia reprezintă o componentă importantă în proiectele destinate românilor de pretutindeni.

Totodată, Intotero i-a încurajat pe reprezentanţii asociaţiei să facă demersuri pentru ca un grup de copii de origine română din EAU să participe la ediţia 2019 a taberelor "ARC".

Discuţiile au vizat şi unul dintre proiectele importate ale comunităţii, Festivalul de Film Românesc de la Dubai, ajuns la a treia ediţie, ministrul propunându-le celor prezenţi acordarea de consultanţă din partea MRP atât pe linie de finanţare, cât şi prin punerea în contact cu ONG-uri româneşti din alte state care derulează proiecte similare.

Date estimative arată că în Emiratele Arabe Unite se află aproximativ 10.000 de cetăţeni români, dintre care cei mai mulţi, aproximativ 7.500, se află în Dubai. AGERPRES/(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: MPRP / Facebook

Sursa: Agerpres

Back To Top